Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovdje se lomi sezona

Dinamu slijede dvije utakmice odluke koje će morati biti drukčije od prva dva okršaja u Ligi prvaka

Dinamo se nalazi na sjajnom drugom mjestu u skupini E Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je grupa E izvučena na ždrijebu Lige prvaka, odmah je većina pomislila kako je ta skupina prolazna, a ujedno i atraktivna. Dinamo je, doduše, puno ranije od očekivanog pokazao kako će se itekako boriti za prolaz u nokaut-fazu, makar onu Europske lige.

Pobjeda nad Chelseajem opravdano je dala krila navijačima Modrih. Nije bilo realno očekivati da padne i Milan na mitskom San Siru, ali Dinamo je još jednom pokazao kako je konkurentna momčad u nogometnoj eliti.

Pred Modrima su sad dvije utakmice odluke. Ako se nakon ždrijeba nismo nadali velikom utršku bodova u prva dva susreta, bodove smo počeli zbrajati od 3. kola. Srećom, Dinamo ih u džepu ima već tri.

Dvije utakmice odluke u kojima Dinamo nije autsajder na papiru

Svjetsko prvenstvo je izmijenilo raspored Lige prvaka pa nas novi okršaji čekaju u listopadu, čak tri od kojih su prva dva vjerojatno ključna. Naravno, radi se o susretima sa Salzburgom.

Nakon poraza Dinama u Milanu stigla je još jedna loša vijest. RB Salzbug je remizirao s Chelseajem kojeg očito potresa velika kriza. Austrijski prvak ima samo bod manje od Dinama na trećem mjestu, ali treba reći kako nije izgubio ni od Milana ni od Chelseaja.

U srijedu, 5. listopada Modri idu na noge Bikovima. Vidjet ćemo hoće li se Ante Čačić odlučiti za provjereni recept, kojeg je koristio i Bjelica u uspješnom nastupu u Ligi prvaka, a to su petorica igrača zadnjoj liniji.

Hoće li Čačić zadržati petoricu u obrani?

Protiv Chelseaja i Milana taktika zgusnute obrane i kontri bila je logična, hoće li biti jednako pametna za gostovanje u Mozzartovom gradu? Vjerujemo kako će se Modri ipak više otvoriti, naročito protiv istog suparnika tjedan dana iza toga na Maksimiru pred svojim navijačima. Jedan dodatni igrač u vezi dao bi više opcija prema naprijed.

Salzburg sigurno neće jurnuti svim silama na goste iz Zagreba jer imaju samo bod manje. Bit će tu dosta nadmudrivanja dvije podjednake momčadi koje su se pokazale kao tvrd orah za favorite Chelsea i Milan.

U posljednja dva kola bit će teško do punog plijena

Pitanje je koliko će Dinamo imati prostora za skupljanje bodova u posljednja dva susreta. Milan će u 5. kolu stići na Maksimir nakon dva okršaja s Chelseajem i sigurno će mu trebati bodovi u borbi za prva dva mjesta. Milan je izrazito natjecateljska momčad, jer kod trenera Piloija nema ni sekunde opuštanje i podcjenjivanja protivnika.

A onda u posljednjem kolu Dinamo ide na noge londonskom klubu koji je trenutno posljednji na ljestvici. Do tada će to biti neki drugi, oporavljeni Chelsea kojem nužno trebaju bodovi za prolazak ili prvo mjesto u skupini. I naravno, vjerujte kako će želja za vraćanjem Modrima za poraz na Maksimiru biti itekako velika.

Zbog svega toga sljedeća dva susreta Dinama i Salzburga vjerojatno će dati odgovore na pitanje hoće li Dinamo barem osigurati treće mjesto i ostanak u Europi. Zašto ne i osigurati ostanak u Ligi prvaka s dvije pobjede? Modri će za to morati postati lovac, a ne lovina. Vjerujemo kako je to itekako realna opcija.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider