Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najava promjene sustava

Dinamo jedva pobijedio Lokose, Krznar priznao: "Prvo poluvrijeme jako slabo, vjerujemo u podvig protiv Šerifa"

Dinamo je s puno muke svladao Lokomotivu 1:0 u 6. kolu Prve HNL.

Dinamov veznjak Kristijan Jakić ušao je s klupe i pomogao svojoj momčadi da dođe do pobjede protiv Lokomotive u 6. kolu Prve HNL.

„Mislim da je bila jako zanimljiva utakmica. Oni su prvo poluvrijeme bili možda malo bolji, pa smo na poluvremenu malo popričali, malo korigirali našu igru, tako da smo u drugom poluvremenu izašli hrabrije, uhvatili više drugih lopti, stvorili više šansi… Mislim da smo bili bolji za taj jedan gol. Hvala Livakoviću za onu obranu u 90. minuti“, kazao je Jakić.

Bili ste na klupi na početku utakmice, a obično je teže gledati nego igrati…

„Igrači koji su odigrali prvo poluvrijeme također su dali sve od sebe. Logično je da je momčad Lokomotive bila svježija u prvom dijelu. Malo su ih umorili tako da smo mi u drugom poluvremenu imali malo više prostora i iskoristili smo tu priliku. Možda smo mogli zabiti još pokoji pogodak, ali ispalo je ovako.“

Je li vas Lokomotiva u nečemu iznenadila? Znamo da je u uvodu sezone pokazala dobru igru.

„Nema nas s čime iznenaditi. Znali smo da su jako dobra ekipa, to pokazuje i ljestvica. Mislim da će ove sezone biti u vrhu. Želim im sve najbolje.“

Slijedi revanš sa Šerifom. Koliko je ova pobjeda nekakvo rasterećenje za uzvrat, u kojem Dinamo lovi poraz od 3:0 iz Tiraspola?

„Dosta bitna pobjeda za nas, pogotovo nakon te loše utakmice u Moldaviji. Želimo se vratiti na pobjedničke staze, u srijedi pobijediti i proći dalje.“

Trebat će vam i taj huk s tribina…

„Naravno. Pozvao bih sve navijače koji su u mogućnosti da dođu i da nam budu taj dvanaesti igrač, da skupa s njima proslavimo ulazak u Ligu prvaka“, zaključio je Jakić.

Krznar priznao: "Prvo poluvrijeme jako slabo, vjerujemo u podvig protiv Šerifa"

I trener Dinama Damir Krznar lakše diše. Ova pobjeda i za njega je donijela rasterećenje.

„Izuzetno važna pobjeda i zbog mentalnog aspekta. Opet je izborna jako, jako teško. Prvo poluvrijeme jako slabo. To moramo i možemo priznati. Nismo uspjeli u začetku, u stvaranju napada napraviti nekakve stvari koje bi nam omogućile da onda ulazimo u komotne završnice. Mislim da smo imali svega jedan ili dva udarca na vrata. S druge strane, veseli reakcija nakon poluvremena, veseli izvedba u drugom poluvremenu. Morali smo malo promijeniti sustav da bismo ipak lakše ulazili iz prve prvu u drugu zonu. To nam je pošlo za nogom, dobili smo dosta prostora za Ivanušeca i Majera u međuprostorima, a to je rezultiralo s nekoliko lijepih šansi i na kraju s Oršićevim golom, koji nas je ponovno vratio na put pobjednika i nadamo se da ćemo tako nastaviti“, kazao je Krznar.

Nakon lošeg prvog poluvremena Dinamo je silovito ušao u drugi dio utakmice. Promijenili ste sustav, postavili trojicu u zadnjoj liniji... Jesu li to smjernice za dalje?

„Morat ćemo kroz utakmice uvježbavati taj sustav, morat ćemo nekad i kroz utakmicu mijenjati sustav brzim, fluidnim izmjenama. Nekad i unutar kadra od 11 igrača, samo mijenjati neke uloge. Trebat će nam to i u sljedećoj utakmici, zato smo i krenuli s tom idejom, ne samo zbog toga da dođemo do gola i pobjede već i da se malo pripremimo za dalje.“

Kako ste zadovoljni s tom pripremom?

„Nisam mislio samo na utakmicu sa Šerifom, nego i na utakmice koje dolaze. Nema puno vremena za pripremu, svaku treći-četvrti dan je utakmica. U srijedu je vrlo važna utakmica, vjerujemo da možemo napraviti podvig, nadamo se s prepunim tribinama. I ovim putem pozivam navijače da budu s ovom momčadi, da pruže potporu u teškim trenucima, sigurno će ih biti, ali svi vjerujemo se nadamo pobjedi i prolazu dalje“, zaključio je Krznar.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider