Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spomenik u Maksimiru

Dinamovi čelnici, navijači i legende zajedno odali počast palim BBB-ima u obrani Hrvatske

Na današnji dan prije 34 godine na Maksimiru se uoči nikad odigrane utakmice Dinama i Crvene zvezde dogodio legendarni sukob navijača i ondašnje milicije koji je simbolično najavio početak Domovinskog rata i borbe za hrvatsku samostalnost…

Galerija Spomenik poginulim navijačima Dinama u Domovinskom ratu Dinamova momčad zajedno s navijačima slavi 25. naslov prvaka Hrvatske Bad Blue Boysi na Maksimiru Dinamove legende iz generacije 1990. predvođene Zvonimirom Bobanom

Dinamo je različitim prigodnim akcijama uveličao 34. obljetnicu čuvenih zbivanja na Maksimiru 13. svibnja 1990., a koja mnogi, zbog konteksta vremena i društvenih okolnosti, simbolički smatraju početkom borbe za hrvatsku samostalnost i neovisnost. Bio je to sukob Dinamovih navijača i ondašnje jugoslavenske milicije koji je dobio povijesnu konotaciju.

Petar Sučić Pravilo koje zbunjuje Modre: "Ima li to igdje drugdje!? Navijači su zakinuti" divider

"Povodom 34 godine od nikad odigrane utakmice protiv Crvene zvezde danas su prvi put nakon dugo vremena predstavnici kluba, bivši Dinamovi igrači s te utakmice i akteri te neodigrane utakmice i Bad Blue Boysi odali počast, položili vijence i zapalili svijeće na spomeniku posvećenom svim Dinamovim navijačima i Bad Blue Boysima koji su poslije te utakmice tribine zamijenili rovovima i svoje živote položili na oltar Domovine", stoji u priopćenju Dinama, a na službenoj stranici maksimirskog kluba, među ostalim, je pojašnjeno:

Dinamova momčad zajedno s navijačima slavi 25. naslov prvaka Hrvatske Dinamova momčad zajedno s navijačima slavi 25. naslov prvaka Hrvatske (Foto: Josip Bandic / CROPIX)

"Različitim smo akcijama obilježili obljetnicu kroz cijeli vikend. Na maksimirski su travnjak, neposredno uoči subotnje prvenstvene utakmice protiv Osijeka, iskoračili predstavnici tadašnje Dinamove generacije igrača, bilo da su u momčadi bili u tom trenutku ili ranije u sezoni, i pritom ih je pozdravio aktualni predsjednik kluba, a tadašnji tehnički direktor, Velimir Zajec.

Bad Blue Boysi na Maksimiru Bad Blue Boysi na Maksimiru (Foto: Josip Bandic / CROPIX)

Predvodio ih je kapetan Zvonimir Boban, a bili su tu i Mladen Mladenović, Muhamed Preljević, Kujtim Shala, Dražen Besek, Slavko Ištvanić, Vjekoslav Škrinjar, Dražen Boban, Fabijan Komljenović, Davor Matić i rezervni vratar Zdenko Miletić. Posebno smo se pritom zahvalili Shali, Preljeviću i Miletiću koji su samo za ovu priliku došli u Zagreb iz Njemačke.

Dinamove legende iz generacije 1990. predvođene Zvonimirom Bobanom Dinamove legende iz generacije 1990. predvođene Zvonimirom Bobanom (Foto: Josip Bandic / CROPIX)

I dan kasnije, u nedjelju poslijepodne, gotovo je kompletna ova momčad uveličala i tradicionalni malonogometni turnir Bad Blue Boysa pod nazivom „Za sve one kojih nema“ na terenu s umjetnom travom na popularnom Klinčeku. Uoči finala turnira odigrali su revijalnu utakmicu protiv veteranske momčadi navijača i pritom zadivili, ne samo nogometnom vještinom, već i figurom i elegancijom kakva ih je krasila i u igračkim danima.. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX