Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otvara vrata raja

Dinamove šanse narasle: Čačić se ohrabrio i mijenja taktiku, Modrima igra samo pobjeda

Dinamo večeras dočekuje Salzburg u 4. kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Salzburg stiže u Zagreb kao blagi favorit. Za malu nijansu. Takve su barem procjene domaćih kladionica. Na pobjedu Dinama koeficijent je 2,80, a na pobjedu Salzburga 2,70.

Luka Modrić Luka Modrić uvršten među 100 najboljih u povijesti, ali daleko je od Top 10: Mnogi neće biti zadovoljni ljestvicom divider

Austrijanci su na svojem stadionu bili puno veći favoriti, pobjedu Salzburga kladionice su plaćale 1,8, a Dinama i do 5.

Salzburg je na kraju i pobijedio, ali tijesno, jedva 1:0. Djelomično je i to razlog zbog čega je koeficijent ovaj put puno uravnoteženiji.

Ako pogledate Salzburgove rezultate ove sezone u austrijskoj ligi i Ligi prvaka, ne može se reći da se radi o domaćinskoj momčadi. Salzburg podjednako dobro igra i kod kuće i na stranim terenima. Dosadašnji rezultati to jasno pokazuju.

Dinamo u Maksimiru opasniji

Ni kod Dinama situacija po tom pitanju nije bitno drukčija u domaćem prvenstvu, no Liga prvaka ipak je druga priča. Dinamo nije osvojio bodove u gostima u Ligi prvaka od 1998. i pobjede nad Ajaxom. Jasno je da je Dinamo u Maksimiru pred svojim navijačima jači i opasniji.

Ta činjenica sigurno utječe na formiranje koeficijenta, no sigurno je utjecala i utakmica u Salzburgu, a tamo domaćin ipak nije bio toliko dominantan kako se očekivalo.

gol expired Počnite već jednom graditi taj stadion: Priča i lažnih obećanja svima je preko glave divider

Dinamo nije odigrao bogzna kako dobro, veći dio utakmice bio je suzdržan i bojažljiv, no i takav je lako mogao do neriješenog rezultata. U završnici utakmice Austrijance su spasili vratar i Fortuna.

Drmić je prvo propustio zabiti zicer, a onda mu je poništen pogodak zbog malog zaleđa. U toj akciji Drmić se zapravo vraćao iz zaleđa prema svojim vratima i ostao je kratak za pola koraka, što je bila velika sreća za Salzburg.

Hoće li Dinamo pobijediti Salzburg?

Ukupno glasova:

Austrijanci imali dosta sreće

Dojam je da bi Dinamo bolje prošao ili bi imao veće šanse za pozitivan rezultat da je odigrao malo hrabrije i ofenzivnije, da nije čekao da primi pogodak pa da se otvorio u zadnjih 15-20 minuta. Jer upravo je u tom razdoblju napravio više nego u cijeloj utakmici. Salzburg se u završnici provukao kroz iglene uši.

Stječe se dojam da Dinamo u Maksimiru ima dobru šansu pobijediti Salzburg ako odigra hrabrije. To je 50:50, a takve su i procjene kladionica. Sigurno ne slučajno.

Najava utakmice Dinamo - Salzburg

Prema najavama, može se zaključiti da će Čačić promijeniti taktiku, da će Dinamo nakon tri utakmice u Ligi prvaka zatvorenoj varijanti otvoriti karte i zaigrati ofenzivnije.

Čačić mijenja taktiku

Koliko ofenzivnije, to ćemo vidjeti, ali možemo očekivati da će Dinamo više napadati. I nije toliko bitno u kojoj će biti formaciji, puno je važnije da se postavi hrabrije i odlučnije krene naprijed. 

Najave su da će se Čačić ovaj put opredijeliti za svoje omiljene sustave 4-2-3-1 ili 4-1-4-1. U tom slučaju mjesto u postavi mogao bi pronaći i mladi Baturina.

Kako god, činjenica je da Modri remijem ne bi previše dobili, a pobjedom bi im se puno toga otvorilo. Ne samo put do trećeg mjesta već i prolaz u nokaut-fazu Lige prvaka. Stoga se može reći da je ovo Dinamova ključna utakmica u skupini. Pobjedom bi stigao na vrata raja. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider