Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vjeruju da će trajati

Igrači u euforiji nakon što ispisali povijest: ''Nemam riječi kojima bih ovo opisao''

Nogometaši zagrebačkog Dinama pobjedom protiv Spartaka iz Trnave (3-1) osigurali su ''europsko proljeće'' prvi put nakon 49 godina kada su igrali u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je igrom oduševio prepuni stadion, ali je fantastični ugođaj na Maksimiru pokvarila gusta magla zbog čega je susret bio na rubu regularnosti. Međutim, ni to nije spriječilo ovu generaciju Modrih da se pobjedom protiv Trnave upiše u povijest.

"Hvala bogu, dogodilo se to što su svi očekivali. Nitko nije vjerovao u nas kad je sve počelo. Uvjerili smo sve ljude, i vas novinare, da možemo skinuti europsko prokletstvo. Motalo se svašta po glavi kad je situacija krenula loše po nas, ali vjerovali smo da možemo i napokon smo pobijedili. Idemo sad po prvo mjesto, dobri smo, odigrali smo ove četiri utakmice vanserijski. Dat ćemo sve od sebe da zadržimo vodeću poziciju u Europskoj ligi", objasnio je Ademi te nadodao:

"Nemam riječi kojima bih ovo opisao, devet godina sam u Dinamu, svašta sam proživio i ne mogu vam opisati kako se sada osjećam."

Jednako sretan je i strijelac trećeg pogotka za Dinamo Mislav Oršić.

''Svi smo sretni da smo to napokon ostvarili. Mislim da smo tijekom cijele utakmice kontrolirali susret, možda je bilo malo teže nakon njihovog pogotka, ali ni jednog trenutka se nismo bojali.''

Njemu je u 80. minuti na drugu vratnicu asistirao Petković, koji je par minuta prije toga ušao u igru.

''Ovo je nešto na čemu su dečki dugo radili. Došli smo do nečeg što se nije dogodilo skoro 50 godina. Drago mi je da sam odigrao tih 15-ak minuta na kraju i nadam se da sam dao svoj doprinos. Trebamo uživati u ovome i vjerovati da će što dulje trajati'', rekao je Petković.

U sljedećem kolu Dinamo odlazi u goste Fenerbahčeu.

Može li Dinamo do novog povijesnog uspjeha na proljeće?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider