Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rutineri

Dinamovci su kraljevi eurokvalifikacija: Nitko u Europi nije bolji od hrvatskog prvaka u UEFA-inim natjecanjima

Inače opasna Omonia u utorak je na Maksimiru izgledala kao prosječna ekipica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagrebački Dinamo sinoć je pobijedio Omoniju 2:0 u uvodnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka. Modri su imali nezgodnog suparnika pred sobom u utorak na Maksimiru, međutim odradili su ga, rekli bismo, rutinski.

gol expired Ovakve pobjede Modrima su postale čista rutina: Pokazatelj da je Dinamo izrastao u respektabilan europski klub divider

Rutinska pobjeda Modrih impresionirala je navijače, a jutro poslije još jednog europskog trijumfa navijači hrvatskog prvaka slažu se da su dinamovci postali majstori za takve utakmice. Iako je Omonia u bliskoj povijesti izbacila Crvenu zvezdu i Legiju iz Varšave, protiv Plavih su izgledali kao simpatična i potpuno bezopasna ekipica.

Krznar i društvo spremili su ih u džep, a jutrošnji komentari navijača da je to bio "rutinski odrađen posao" nisu uzalud. Naime, Dinamo je i statistički najiskusniji klub u Europi kad su u pitanju kvalifikacijske utakmice u UEFA-inim natjecanjima.

gol expired Dinamo prebacio napadača u drugu momčad jer je odbio transfer u Englesku divider

Plavi su ih u svojoj povijesti odigrali čak 114, četiri više od prvog pratitelja Rosenborga i pet više od trećeg Partizana. U top pet je još jedan srpski klub, Crvena zvezda, koja je u svojoj povijesti odigrala 104 kvalifikacijske utakmice u Europi. Balkan predstavlja još Maribor, koji je na sedmom mjestu ljestvice „vječnih kvalifikanata“ s 99 nastupa u kvalifikacijama za UEFA-ina natjecanja.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider