Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijesna večer

Dinamovci dan nakon još bolje raspoloženi, a legenda odahnula: ''Skoro sam se rasplakao''

Nakon četiri kola po skupinama Europske lige, sedam klubova je osiguralo nastavak natjecanja i ''europsko proljeće'', a među njima je prvi put nakon 1969. godine i zagrebački Dinamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je nakon dugih 49 godina pogodio ciljanu metu i ostvario plasman u toliko željeno euro proljeće. A sve pod vodstvom trenera koji je imao svega godinu dana kada ga je Dinamo posljednji put ostvario takav rezultat.

"Taman me majka rađala za ovo, '71. Pa jako smo sretni, jako smo ponosni zbog ovoga što smo ostvarili i mislimo samo nastaviti dalje, pružati ovakvo zadovoljstvo našim navijačima i mislim da zajedno možemo jako daleko dogurati", izjavio je Nenad Bjelica.

"Za ovo smo živjeli, za ovo smo radili i evo, koliko sam tu već devet godina i znate kakvih pehova je bilo i stvarno - nemoguće, nemoguće", rekao je kapetan Dinama.

"Ponosan sam kao i svi što sam dio ove generacije. I sretan, ne znam više...", poručio je vratar Livaković.

''Ipak je povijest ispisana''

"Bez obzira što to nije bio zvučni protivnik, ovo je najveća utakmica. Ipak je povijest ispisana", rekao je Ademi.

A povijest se počela pisati u 22. minuti kada je Amer Gojak pogodio za 1:0. Do povećanja vodstva Dinamo je došao autogolom Kadleca...

Gosti su u 63. minuti smanjili sjajnim pogotkom Čanturišvilija, ali Dinamo je osigurao mirnu završnicu lijepom asistencijom Petkovića i smirenom realizacijom Oršića.

"Nije se baš dobro vidjelo sve po terenu. Ne znam kako su navijači vidjeli to sve, ali evo dobro je završilo", izjavio je Oršić.

Dan nakon povijesne pobjede i izlaska u odobrenje trenera igrači su bili još bolje raspoloženi.

"Fešta je bila odlična. I mislim da je u redu da je tako", poručio je Gavranović.

"Noć je bila u redu. Bila je cijela momčad, bili smo svi zajedno i nazdravili smo, malo smo pojeli i već smo se okrenuli nedjelji i ogledu koji nas očekuje protiv Lokomotive", izjavio je asistent za treći pogodak Petković.

Olakšanje i za legendarnu generaciju

A Dinamova povijesna večer donijela je končano olakšanje Marijanu Čerčeku, članu legendarne Dinamove momčadi koja je posljednja igrala Europu u proljeće.

"Neizmjerno sam sretan i stalno sam zazivao da se to dogodi jednog dana. Skoro sam se rasplakao, jer ovako dugo čekati, znači 48 godina, da dođe jedna generacija koja je, ja se nadam da će doći u najmanju ruku, da će biti kao i mi", mišljenja je Čerček.

A pronašli smo i navijača koji je gledao i generaciju iz '70-e i ovu sadašnju.

''Ja sam '70-e došao u Zagreb. Inače sam rodom iz Gospića, došao sam tu u srednju školu. Evo dočekao sam. Iz prvi srednje u penziju i evo, dočekao sam. Svaka im čast", rekao je navijač Dinama Nikola.

A istu veličanstvenu atmosferu Bjelica očekuje i protiv Anderlechta u posljednjem kolu.

"Možda će se igrati za prvo mjesto u skupini, iako se nadam da ćemo u Istanbulu to već potvrditi, ali bez obzira želimo ta tri boda i u posljednjoj utakmici, uz veliku podršku naših navijača", zaključio je Bjelica.

Cijeli prilog pogledajte u priloženom videu.

Može li Dinamo do novog povijesnog uspjeha na proljeće?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider