Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
teško gostovanje

Dinamova utakmica sezone: Rusi vrijede 11 milijuna više, ali jedna činjenica mogla bi ići Modrima u korist

Zoran Mamić ne želi svoju momčad stavljati u ulogu favorita, ali..

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bilo da se radilo o Mislavu Oršiću koji je svojim pogotkom riješio još jedan derbi hrvatskog nogometa ili o kapetanu Arijanu Ademiju koji je još jednom nosio vezni red svoje momčadi do velike pobjede ili o mladom hrvatskom reprezentativcu Luki Ivanušecu koji odlično odradio obrambeni dio posla, a bio opasan u napadu... Dinamo je protiv Osijeka, uz Livakovića i Gvardiola imao praktički sve igrače na visokoj razini.

"Pa uvijek je lijepo zabiti gol u derbiju, ali najbitnije da smo mi pobijedili. Stvarno...prvenstvo je sad gosto, blizu bodovn, tako da smo stvarno sretni što smo pobijedili, odvojili se na tri boda i sad moramo ovako nastaviti dalje i na kraju osvojit prvenstvo'', rekao je Oršić, a Ademi je dodao:

gol expired Ćiro Blažević u Srbiji se cijepio ruskim cjepivom: "Sve više sličim Putinu, super je" divider

"Jednostavno, kad je ekipa na ovakvoj razini, onda to izgleda tako. Dobar sam ja, dobar je svatko drugi, tako da moramo nastaviti tim putem i ginut jedan za drugoga."

Pobjeda u super važnom HNL derbiju, Dinamo je tako odradio savršenu uvertiru za novu utakmicu u europskom proljeću. U četvrtak je na rasporedu prva utakmica 1/16 finala Europske lige na gostovanju u Rusiji kod Krasnodara.

"Očekuje nas teška utakmica u četvrtak, Krasnodar je odličan protivnik. Mi smo spremni i to je to'', kaže Ademi.

gol expired Hrvat spašava španjolskog prvoligaša od ispadanja: ''Želim biti dio reprezentacije, to je privilegija'' divider

Krasnodarova momčad vrijedi 114 mil. eura, dakle, 11 milijuna eura više od Dinamove. A kraj polusezone ruskog prvenstva dočekao je na 7. mjestu s 11 bodova minusa za vodećim Zenitom, ali i samo 5 za trećeplasiranim Spartakom.

No, Rusi bi mogli imati problem s tim što prvenstvo još nije startalo, pa su posljednju natjecateljsku utakmicu odigrali gotovo prije dva mjeseca.

gol expired Hrvatski vaterpolisti razbili Nizozemce 17 razlike: Blizu su plasmana na Olimpijske igre divider

"Kad se igra tako prva službena utakmica nakon dugog vremena ni sam trener domaće momčadi ne zna što točno očekivati, tako da može biti i negativno, a može biti i bome i pozitivno'', rekao je Zoran Mamić.

Zoran Mamić ne želi svoju momčad stavljati u ulogu favorita, ali..

"Dat ćemo sve od sebe, a ako budu bolji ćemo čestitat, ali mi vjerujemo da mi možemo i da ćemo sve napravit da mi budemo ti koji ćemo ići dalje."

Kako je Dinamo izgledao protiv Osijeka, čini se da je u idealnoj formi za novi važan iskorak u Europi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider