Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nekoliko sjajnih podviga

Dinamova godina za pamćenje: Peti najbolji klub Europske lige, a Olmo prvi u jednoj kategoriji

Dinamo je osvojio prvo mjesto u skupini Europske lige bez poraza, a koliko je uspješna ova sezona, govori i podatak da su Modri peta najbolja momčad ovog natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je ispisao povijest završivši jedno europsko natjecanje po skupinama bez poraza, nakon što je u zadnjem kolu skupine D Europske lige remizirao 0:0 protiv Anderlechta.

Prema službenoj statistici, Dinamo je peti najbolji klub Europske lige. Jedino su Salzburg i Eintracht odradili perfektno natjecanje po skupinama skupivši po šest pobjeda. Ispred Dinama su još i engleski velikani Arsenal i Chelsea, koji su završili grupnu fazu sa 16 bodova.

Međutim, jedan igrač Dinama nalazi se na prvom mjestu u kategoriji driblinzi. Radi se o sjajnom Daniju Olmu, koji je čak 19 puta predriblao suparnike, koliko i Loftus-Cheek iz Chelseaja. Olmo je i drugi igrač Europske lige po broju prekršaja na njemu, a suparnici su ga na taj način zaustavili 20 puta. Više prekršaja iznudio je jedino Ludogorecov Cicinho (23).

Dinamo potvrdio povijesni uspjeh bez poraza, ali ostao bez važnog igrača za prvu proljetnu utakmicu Ivan Santini i Marin Leovac (Foto: AFP)

U vrhu jedne kategorije nalazi se i Dinamov napadač Mario Gavranović, koji dijeli treće mjesto po broju asistencija. Ukupno ih je upisao tri, dok vodeći Igor Stasevič iz BATE-a ima šest. Spomenimo i kako se fantastični Mislav Oršić nalazi na diobi drugog mjesta po broju udaraca u okvir gola (devet), dok je na prvom mjestu Munas Dabbur iz Salzburga.

Što se tiče momčadi, Modri su treći po preciznosti udaraca. Čak 56,92 posto upućenih udaraca išlo je u okvir gola, a samo se Lazio (57,78 posto) i Olympiakos (57,14 posto) mogu pohvaliti boljom preciznošću.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider