Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"prava smo klapa"

Dinamov veliki uspjeh u brojkama i reakcije igrača: "Na proljeće protiv Reala? Ne bih da nas oni dopadnu..."

Dinamo uživa u sjajnoj europskoj jeseni.

Kakva jesen za Dinamo! Sinoć su pobjedom u gostima protiv Feyenoorda osigurali i prolazak u nokaut-fazu Europske lige, i prvo mjesto u skupini, i to kolo prije kraja!

Zajedno s Dinamom, prolaz dalje zasad je osiguralo 18 klubova Europske lige. A pogledajte sad u kojem se jakom društvu Dinamo nalazi osiguranjem prvog mjesta.

To je napravilo samo pet klubova! Ostala četiri su iz svake od četiri najjače lige po jedan: engleski Arsenal, talijanska Roma, španjolski Villarreal i njemački Hoffenheim. Elitno društvo.

Osim sportskog uspjeha, tu je i zarada: 10,5 milijuna eura od UEFA-inih nagrada kroz kvalifikacije Lige prvaka, Europske lige i skupinu Europske lige.

gol expired Mamić se pametno utišao i na putu je da sruši Bjeličin rezultat: Dinamo ima veliku šansu otići jako daleko. Ako je mogao Šahtar, zašto ne bi i Dinamo!? divider

I tu ne mora biti kraj, jer pobjeda protiv CSKA u posljednjem kolu donijela bi još pola milijuna! Pa plasman u osminu finala još milijun. Tko zna... A sad: reakcije igrača dan nakon velikog trijumfa.

"Igramo odličan nogomet u oba smjera"

Dan nakon pobjede, špalir u Maksimiru jer Modri su izborili drugo euro proljeće u posljednje tri godine. Zastavu je nosila i klupska legenda Tomo Butina. Pjevalo se baš kao u dobra stara vremena.

"Ekipa igra stvarno odličan nogomet prema naprijed i prema natrag, stvarno nemam riječi", rekao je Bruno Petković.

Kaže čovjek koji je načeo Feyenoord iz kaznenog udarca u posljednjoj minuti prvog dijela. Nastavak je donio rješenje utakmice. Lovro Majer, koji igra kao preporođen, zabio je za 2:0 pa će modri i u veljači 2021. igrati europske utakmice.

Dodao mu je Arijan Ademi, nogometaš koji je u Nizozemskoj ušao u klupske knjige. Kapetan modrih odigrao je 77. euro utakmicu za Zagrepčane, skinuo Sammira i postao rekorder. Debitirao je prije deset godina protiv Šerifa.

"Super osjećaj. Sretan sam što sam to dostigao i jedna je to velika stvar za mene osobno", rekao je.

A što tek reći za Dominika Livakovića koji zahvaljujući svojim obranama, ali i igrom cijele momčadi niti nakon pet kola u skupini nije morao po loptu u mrežu.

"Svaku utakmicu ne želim primiti gol, tako da mi to nije pritisak nego zadovoljstvo", rekao je prvi golman Dinama i Vatrenih.

"Igramo čvrsto i agresivno i prava smo klapa"

Dinamo je posljednju utakmicu u skupini Europske lige izgubio prije šest godina od rumunjske Astre, a otada do Feyenoorda ima čudesan niz od 12 mečeva bez poraza.

"Igramo čvrsto, jako agresivno , svi rade obranu, dobra smo klapa - to je najbitnije - i onda to ovako završi", rekao je Ademi.

Reakcije Riječana nakon boda protiv Real Sociedada

Ali nije još završilo jer pred Dinamom je meč na Maksimiru protiv Vlašićevog i Bistrovićevog CSKA, a potom i nokaut faza Europske lige. Posebnih želja nemaju, ali mogli bi se sresti čak i s madridskim Realom gdje igra veliki Livakovićev prijatelj Luka Modrić.

Što očekujete od Dinamova europskog proljeća?

Ukupno glasova:

"Ne vjerujem baš u to da će Real ispast, ali da, postoji i ta kombinacija, ali ne bih volio da nas oni dopadnu tako da možemo što dalje doći", smatra Livaković.

Modri su klupsku blagajnu zasad napunili s 10 milijuna eura, a kako im ide zašto ne bi bili još veći optimisti?

"Osvajanje Europske ligu bez primljenog gola? Daj Bože!", kaže kapetan Ademi.

Sljedeće utakmice Rijeke i Dinama

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider