Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ništa više nije isto

Godina za pamćenje: Dinamo za utjehu dobio velik novac, ove će cifre brzo zaliječiti rane

Odličnim nastupom u Europi ove sezone Dinamo je dobro napunio svoju blagajnu, a dodatno je porasla i vrijednost samih igrača.

Dominik Livaković i Dani Olmo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Modri su europsku priču zaključili zaradivši oko 14 milijuna eura. Za sudjelovanje u kvalifikacijama Lige prvaka Dinamu će pripasti pet milijuna eura, a u Europskoj ligi više od osam milijuna eura.

Modri su za plasman u jednu od skupina dobili 2,9 milijuna eura. Za svaku od četiri pobjede u skupini zaradili su po 570.000 eura, a za svaki od dva remija po 190.000 eura.

Za osvajanje prvog mjesta u skupini Dinamo je dobio još milijun eura bonusa, a pola milijuna eura za nastup u šesnaestiini finala.

Plasman u osminu finala donio je u klupsku blagajnu dodatnih 1,1 milijun eura.

Deniz Aytekin i Nenad Bjelica (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL) Dinamo igrao previše zatvoreno: Gojak tragičar, sudac tetošio Benficu, a Bjelica zakazao divider

UEFA će ove sezone klubovima koji su sudjelovali u Ligi prvaka, Europskoj ligi i Superkupu podijeliti čak 2,55 milijarde eura. Od tog ''kolača'' klubovima iz Lige prvaka dijelit će se 2,04 milijarde eura, a klubovima iz Europske lige 510 milijuna eura.

Odličnom europskom sezonom porasla je i vrijednost samih igrača. Zanimljivo, vrijednost igrača Dinama je porasla za 22 milijuna eura nakon pobjede protiv Benfice. Prije utakmice modri su vrijedili 50 milijuna eura, a danas 72 milijuna.

Najskuplji je Dani Olmo, 15 milijuna eura, i mladi Španjolac jedini je igrač ''teži'' od 10 milijuna eura. Kapetan Arijan Adem procijenjen je na 6 milijuna eura, Francuz Kevin Theophile-Catherine na pet, BiH reprezentativac Amer Gojak na 4,5 milijuna eura, a Mislav Oršić na 3,5 milijuna eura.

Novi hrvatski reprezentativac Bruno Petković procijenjen je na tri milijuna eura, baš kao i Izet Hajrović i Mario Gavranović.

ZARADE U EUROPSKOJ LIGI

Ulazak u skupinu - 2,92 milijuna eura
Pobjeda u skupini - 570.000
Bod u skupini - 190.000
Pobjednik skupine - milijun
Plasman u šesnaestinu finala - 500.000
Plasman u osminu finala - 1,1 mil.
Plasman u četvrtfinale - 1,5 mil.
Plasman u polufinale - 2,4 mil.
Plasman u finale - 4,5 mil.
Osvajanje Europske lige - 8,5 mil.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider