Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljiva odluka

Dinamo ostao bez Gavranovića pa doveo bivšeg hajdukovca koji ga je srušio usred Maksimira

Prošle sezone na Maksimiru je postigao pogodak u velikoj pobjedi nad Dinamom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talentirani napadač Deni Jurić u četvrtak se priključio prvoj momčadi Dinama, objavljeno je u četvrtak na službenim stranicama zagrebačkog kluba.

Jurić je u lipnju potpisao profesionalni ugovor s Dinamom te je do ovog trenutka bio na posudbi u hrvatskom prvoligašu HNK Šibenik.

Na Maksimir dolazi kao zamjena za švicarskog nogometnog reprezentativca Marija Gavranovića koji je prešao u redove Kayserispora, turskog prvoligaša s kojim je potpisao ugovor na dvije godine.

Jurić je rođen 3. rujna 1997. u Kogarahu, predgrađu Sydneyja, prve je nogometne korake načinio u Australiji, ali igrački je stasao u Hrvatskoj počevši u mlađim uzrastima u Sesvetama.

gol expired Hrvat sutra igra u prvih 11 Bayerna: Prilika života nakon ozljede Pavarda divider

Nastupao je za drugu momčad Hajduka i Solin, a ujesen 2018. preselio je u Sloveniju, gdje je igrao za Triglav iz Kranja u prvoj nogometnoj ligi.

U Hrvatski Telekom Prvoj ligi Deni je nastupao od ljeta 2020. godine u dresu Šibenika koji je te sezone bio jedno od najugodnijih iznenađenja prvenstva. Za Šibenik je u tom razdoblju postigao 11 pogodaka.

Jurić je u mlađim uzrastima nosio dres dviju reprezentacija: u kategoriji U-19 igrao je za Hrvatsku, a u uzrastu U-23 za Australiju.

Inače, u siječnju ove godine Šibenik je šokirao Dinamo pobijedivši s 2:1, čime su upisali prvu gostujuću pobjedu na maksimirskom stadionu u svojoj povijesti, a pogodak na toj utakmici postigao je i Deni Jurić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider