Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zanimljiv TRANSFER

Dinamo u zadnjem satu prijelaznog roka doveo veliko pojačanje: Bivši kapetan Rijeke potpisao za Modre

Hrvatski veznjak se vratio u HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sinoć u ponoć je završen ljetni prijelazni rok u HNL-u, a Dinamo je u zadnjem satu potvrdio novo pojačanje. Na Maksimir je stigao Josip Mišić, sjajni hrvatski veznjak koji je bio kapetan Rijeke u sezoni kada je Rijeka osvojila naslov prvaka prije tri godine.

Mišić stiže na posudbu iz Sportinga do kraja sezone, a hrvatski prvak bi mogao otkupiti njegov ugovor. Uz Mišića u Zagreb je trebao stići i Rafael Camacho, no portugalski velikan ga nije htio pustiti.

gol expired Skandal u BiH: Široki ima 18 igrača pozitivnih na koronu, zaraženi morali igrati protiv Sarajeva divider

Hrvatski veznjak nije se htio vratiti u PAOK na posudbu gdje je odlično igrao prošle sezone i bio je jedan od najboljih veznjaka grčke lige. Njegova želja je bila Dinamo, a na kraju mu se i ostvarila.

Mišić je veliko pojačanje za HNL, ali ne može igrati utakmice Europske lige jer je Dinamo već prijavio igrače za grupnu fazu natjecanja. U slučaju da Modri prođu skupinu, tek tada bi Mišić mogao zaigrati u Europi.

''S Rijekom je prekinuo Dinamov niz osvajanja naslova i 2017. godine dohvatio prvenstvo i Kup, a od ovoga će tjedna opet krenuti u lov na dvostruku krunu, ali u – plavome dresu. Josip Mišić, donedavni vezist lisabonskog Sportinga i bivši igrač Osijeka i Rijeke, novi je član maksimirskoga kluba u kojem će osnažiti konkurenciju u sredini terena. Sa Sportingom je dogovorena posudba do ljeta 2021 uz opciju kupovine.

gol expired Sjećate li se ove legende hrvatskog sporta? Izgleda neprepoznatljivo, a osam godina nije trenirao divider

Ove će jeseni konkurirati samo za utakmice prvenstva i Kupa, ali ne i za dvoboje Europa lige s obzirom na to da su prijave za nastupe u Uefinim natjecanjima u aktualnoj polusezoni zaključene još ranije.
Mišić je rođen 28. lipnja 1994. godine u Vinkovcima, prošao je Osijekovu nogometnu školu, a nakon dvije i pol sezone u prvom sastavu bijelo-plavih prešao je u Rijeku s kojom je 2017. osvojio dvostruku krunu. U međuvremenu je godinu dana proveo na posudbi u talijanskoj Speziji. U siječnju 2018. godine potpisao je za Sporting, a godinu kasnije otišao na posudbu u solunski PAOK u kojem je bio do ljeta ove godine i osvojio grčko prvenstvo i dva Kupa.
U maksimirskom će klubu kao svestrani igrač moći pokriti više pozicija u veznome redu. Protiv Dinama je, primjerice, u HNL-u u dresu Osijeka i Rijeke pokrivao i desnu i lijevu stranu veznoga reda, igrao je i zadnjeg veznog, a i “desetku”...

Dolaskom u maksimirski klub postat će peti igrač koji je u karijeri nastupao za Dinamo i Sporting, Prethodnici su Tomislav Ivković, Danijel Pranjić i portugalski dvojac Tonel i Wilson'', ovim riječima je Dinamo predstavio Mišića na službenoj stranici kluba.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider