Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"tvornice" igrača nisu najjači klubovi

Dinamo u vrhu ljestvice razvijanja igrača: Ispred Barcelone, Uniteda, Cityja, Reala, Bayerna...

Iako već godinama nije ni blizu nogometne klupske elite, Dinamo je i dalje u vrhu kada je "proizvodnja" igrača u pitanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Klupska nogometna sezona je iza nas. U idućih mjesec i nešto sitno dana "zaboravljamo" na klubove i okrećemo se reprezentacijama koje će se u Rusiji na Svjetskom prvenstvu boriti za titulu prvaka. No još jednu zanimljivu stvar o klubovima moramo spomenuti prije nego se u potpunosti okrenemo reprezentacijama.

Objavljen je popis klubova koji su razvili najviše igrača koji će od 14. lipnja do 15. srpnja igrati u Rusiji, odnosno popis igrača koji su svoj prvi profesionalni ugovor potpisali s tim klubom. Iznenađujuće ili ne, zagrebački Dinamo nalazi se na visokom trećem mjestu s čak devet igrača. Ispred njega su samo Sporting Lisabon s 12 igrača i kostarikanski klub Deportivo Saprissa s 11 igrača.

Riječ je o Šimi Vrsaljku, Vedranu Ćorluki, Dejanu Lovrenu, Tinu Jedvaju, Josipu Pivariću, Mateu Kovačiću, Luki Modriću, Milanu Badelju i Andreju Kramariću.

Analizu je napravila britanska kladioničarska kuća Bet Victor, koja je u posljednje vrijeme sponzor mnogim nogometnim događanjima.

Zanimljivo, Dinamo se našao ispred Barcelone (8), Manchester Uniteda (6), te Stuttgarta (6), Lyona i Benfice (5). Zanimljivo, kada je razvoj igrača u pitanju, aktualni prvaci Engleske, Francuske, Italije i Njemačke, te prvak Europe Real Madrid, nema ni u Top 10!

Najviše igrača općenito na Svjetskom prvenstvu ima Manchester City (16), slijede Real Madrid (15), Barcelona (14) i Manchester United (11).

Ljestvica klubova koji su razvili najviše igrača na Svjetskom prvenstvu u Rusiji: 

1. Sporting Lisabon 12

2. Deportivo Saprissa 11

3. Dinamo Zagreb 9

4. Barcelona 8

5. Defensor Sporting 7

6. Al Ahly 7

7. Manchester United 6

8. Stuttgart 6

9. Lyon 5

10. Benfica 5

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider