Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema podcjenjivanja

Dinamo u Beču ne smije ponoviti Rijeku, Krznar priznao: ''Petković čupa i kida živce, ali…''

Nakon derbija sezone na Rujevici protiv Rijeke, nogometaše Dinama očekuje treća utakmica u grupnoj fazi Europske lige.

Modri u četvrtak gostiju kod bečkog Rapida, posljednjeplasirane momčadi skupine, koja do sada nije osvojila nijedan bod. Ali baš zbog prvog poluvremena protiv Riječana, Modri ističu da su jako oprezni.

Nakon pobjede protiv Genka, Modri se spremaju za Rapid.

"Sigurno da imaju kvalitete, neću reći da budu al pari s nama, ali da budu zahtjevan protivnik. Naravno da mi vjerujemo u našu momčad, da ćemo mi biti ti koje će se pitati, ali samo ako smo stopostotni, kada smo izuzetno radni i rastrčani", kaže trener Dinama Damir Krznar.

Luka Ivanušec ističe:

"Ne smijemo ih podcijeniti, očekujemo tešku utakmicu. Nešto slično kao što je to bilo sad u Rijeci."

A upravo je prvo poluvrijeme derbija na Rujevici donijelo upozorenje kakav Dinamo može biti kada nije maksimalno koncentriran.

Krznar objašnjava:

"Naravno da igrači u idealnim okolnostima ne bi trebali birati utakmice, da ne bi trebalo biti razlike između Kup utakmice između Orijenta i utakmice protiv West Hama, ali podsvjesno se to dogodi i zato ovakav moj nastup danas, da to preveniramo."

A netko bi Rapid mogao podcijeniti zbog aktualne pozicije u nacionalnom prvenstvu. Jer Bečani se nakon 11 odigrani kola nalaze na vrlo niskom 8. mjestu od ukupno 12 momčadi, sa samo 12 osvojenih bodova.

Ivanušec zaključuje:

"Sigurno se ne smijemo zavaravati s tim stanjem na tablici. West Ham je do 80. minute s njima bio na 1:0. Kažem, vrlo su slična ekipa Rijeci, igraju na polukontre, kontre i to može biti opasno ako se ne uđe sto posto."

Dinamo je i protiv Genka i protiv Rijeke imao dva kaznena udarca koje je na svoj način maksimalno precizno izveo Bruno Petković.

„To ispada za sada jako dobro. Naravno da čupa i kida živce, i ne samo ljudima pred televizorima i na tribinama, ali on je u tome uspješan, a kad je netko uspješan, onda nema razloga sumnjati ili mijenjati", kaže Krznar.

Petkovićev suigrač Stefan Ristovski otvoreno priznaje da on penale nikada ne bi mogao tako izvoditi.

"Ne, iskreno. Zato i igram beka...", priznaje makedonski reprezentativac.

A mnogi navijači Dinama još od Genka imaju jasnu računicu: šest bodova protiv Rapida za dolazak za maksimalno približavanje novom Europroljeću. Četiri boda ne zadovoljavaju apetite Modrih.

Ivanušec ističe:

"Mislim da svaki sportaš, svaki nogometaš mora imati visoke ciljeve, tako i mi moramo ići na 6 bodova. Tako da 4 boda apsolutno me ne bi zadovoljilo."

A nezadovoljstvo je u Maksimiru već prisutno. Zbog ozljede Arijana Ademija i Rapid će biti pravi test igre Modrih bez svog kapetana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider