Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKI PREOKRET

Dinamo traži 21 milijun eura koji su Mamići i suradnici izvukli iz kluba!

GNK Dinamo postavio je imovinskopravni zahtjev kojim će od braće Mamić tražiti povratak svog novca za koji su oni oštetili klub.

Mirko Barišić i Zdravko Mamić (Foto: Goran Sebelic / CROPIX)

Nakon što smo dugo iz Dinama slušali izjave o tome kako se ne smatraju oštećenima zbog poslova braće Mamić i njihovih suradnika, došlo je do velike promjene toga pristupa.

GNK Dinamo postavio je imovinskopravni zahtjev, kojim smatra kako zaslužuje dobiti nazad iznos svoga novca za koji su ga spomenuti optuženici oštetili.

Od šestorice potražuju 21 milijun eura

Dinamo je zahtjev usmjerio prema šestorici od sedmorice optuženih u procesu za nezakonito izvlačenje novca iz kluba. To su Zdravko Mamić, Damir Vrbanović, Mario Mamić, Sandro Stipančić, Igor Krota i Zoran Mamić. Izostavljen je Nikky Arthur Vuksan.

Dinamo od Zdravka Mamića traži 7.311.316 eura, a još više od njegova sina Marija - 11.437.082 eura. Od Zorana Mamića potražuju 251 tisuću, od Sandra Stipančića 1.831.436, od Damira Vrbanovića 181 tisuću te od Igora Krote nešto manje od 98 tisuća.

Sve to ukupno ispada oko 21 milijun eura, za koji se na sudu smatra da je nelegalno izvučen iz kluba.

Krota i gore spomenuti Vuksan više nisu dio optužnice s obzirom na to da je jedan priznao krivnju, a drugi se nagodio.

Znači li to konačno odvajanje Dinama od ikakvih veza sa Zdravkom Mamićem? To je vrlo lako moguće, a nećemo se iznenaditi ako uskoro uslijedi reakcija iz Hercegovine, gdje se Mamić preselio kao bjegunac od hrvatskog pravosuđa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider