Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tek je proslavio 20.

Hajdukov dragulj dobio ovacije: "Stvarno je iznimno inteligentan i lako prilagodljiv"

Niko Kristian Sigur opet je odigrao odličnu utakmicu za Hajduk.

Prije godinu dana nitko u Hrvatskoj nije znao za njega, a sad je Niko Kristian Sigur standardni prvotimac Hajduka, standardni U-21 reprezentativac i mladić oko kojeg je Hrvatski nogometni savez već intervenirao sa željom da ne odabere reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen - Kanadu, nego da u budućnosti, koja bi mogla doći vrlo brzo, zaigra za Vatrene.

Sigur je 9. rujna proslavio 20. rođendan i najbolje od njega tek slijedi, premda je mnoge već očarao. Jedan od gledatelja podcasta Utakmicu po utakmicu postavio je pitanje je li Sigur tehnički najpotkovaniji mladi nogometaš u SuperSport HNL-u.

"Ne znam što smatraš tehnički najpotkovanijim. Momak je stvarno iznimno inteligentan, lako prilagodljiv i vrlo obrazovan. Tehnički? Nemam pojma", odgovorio je Igor Ćurković.

Inače, Sigur je ispraćen ovacijama poljudskih tribina za još jednu odlično odigranu utakmicu u kojoj se istaknuo.

"Meni je mrvicu u današnjem nogometu deplasirano govoriti o tehničkim aspektima. Mislim da je posljedica Sigurove piruete koju je napravio protiv Gorice ovo pitanje koje smo dobili", ustvrdio je Ivan Ljubić.

Ćurković je zaključio:

"To je taj marsejski okret koji možeš vidjeti svaki vikend na utakmicama mlađih kategorija. Zašto to ne rade češće u seniorima? Zato što će izgubiti loptu i bit će opasna situacija pred njihovim golom. Ne bih zbog toga rekao da je on nešto izdvojeniji od ostatka mladih igrača u ligi."

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider