Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Dinamo spreman iskrcati milijune za Rijekin dragulj, Sopić na pragu Rujevice?

U Maksimiru planiraju velike kupovine u završnici ljetnog prijelaznog roka.

Franjo Ivanović (Foto: Nel Pavletic/Pixsell)

Opasno se zagužvalo u HNL-u pred kraj ljetnog prijelaznog roka. Smjenom Igora Bišćana s mjesta trenera Dinama pokrenuta je lančana reakcija.

U šokantnom raspletu Sergej Jakirović napustio je Rijeku i preuzeo je Dinamo, a to je opet otvorilo nekoliko dodatnih pitanja. Prvo, tko će sjesti na klupu Rijeke, a drugo, koja će Jakirović zahtijevati pojačanja od Uprave Dinama?

Sopić dobio prednost pred Čačićem?

Prema mojim informacijama, u jednom trenutku najbliži klupi Rijeke bio je Ante Čačić, bivši hrvatski izbornik i trener Dinama.

Kako čujem, u ozbiljnoj kombinaciji je Željko Sopić, trener Gorice koji je prošle sezone izveo pothvat izborivši ostanak u društvu najboljih, iako je preuzeo Goricu s velikim bodovnim zaostatkom za Šibenikom. Posljednje informacije glase da bi upravo on trebao sjesti na klupu riječkog prvoligaša. 

Jakirović je ispostavio zahtjeve čelnicima Dinama na kojim pozicijma traži pojačanja. To su napadač i stoper. Napadač se traži u HNL-u, što znači da i nema prevelikog izbora.

Jakirović traži dva pojačanja?

Kako se spekuliralo da Jakirović želio dovesti Frana Brodića u Rijeku, logično je pretpostaviti da bi ga možda želio vidjeti i u Dinamu. Druga ili možda čak prva opcija mogao bi biti Franjo Ivanović, 19-godišnji talentirani napadač Rijeke, koji je ovog ljeta stigao na Rujevicu iz Augsburga i praktički u prvom nastupu oduševio je navijače Rijeke i ljubitelje nogometa u Hrvatskoj.

Prema maksimirskim izvorima, Dinamo je već bacio oko na Ivanovića, koji je pokazao veliki potencijal i jasno je da će samo rasti kako bude skupljao iskustvo u seniorskom nogometu. Modri su htjeli dovesti Ivanovića još prije tri-četiri godine.

Sergej Jakirović Jakiroviću stiglo pojačanje za Spartu: Dinamo neće stati na tome, želi još dva igrača divider

Tada je u Augsburgu važio za jednog od najvećih talenata njemačke lige, a Dinamo je bio živo zainteresiran da ga preotme bavarskom klubu.

Nije se realiziralo jer je Ivanović očekivao skori debi u Bundesligi, no spletom okolnosti i čudnih odluka Augsburga to se nije dogodilo, tako da je mladi napadač odbio produljiti ugovor s Augsburgom i odlučio je ovog ljeta prijeći u Rijeku, koja ga također pozorno pratila zadnje dvije godine i njezini stručnjaci bili su uvjereni da se radi o igraču velikog potencijala. Nisu pogriješili.

Na Rujevicu sletjele bogate ponude

Na Rujevici su ovih dana otkrili da su za Ivanovića i Jankovića dobili inozemne ponude, navodno ih u paketu već danas mogu prodati za 11-12 milijuna eura. Iz Njemačke stižu informacije da neki poznati klubovi pozorno prate Ivanovićev razvoj u Rijeci i da su ozbiljno zainteresirani.

Luka Ivanušec i Bruno Petković Još jedan Vatreni napušta Maksimir: Evo koliko će Dinamo zaraditi divider

Ivanović je poznato ime na njemačkom tržištu, prije dolaska u Rijeku bio je čak na meti Borussije Dortmund, interes je iskazao glavom i bradom prvi trener Dortmunđana Edin Terzić, koji je u Ivanoviću također prepoznao golemi potencijal.

Borussia je imala plan da Ivanovića prvo izbrusi u drugoj momčadi, no mladi hrvatski napadač želio je odmah da se okuša u prvoligaškom društvu i na kraju je između Austrije Beč i Rijeke izabrao ponudu hrvatskog kluba.

Dinamo želi preoteti Ivanovića?

Dinamo je ljetos također pokazao interes, no u tom trenutku nije bilo realno da Ivanović dođe u Maksimir na mala vrata i dobije minutažu koju očekuje.
U međuvremenu se situacija dosta promijenila jer je Ivanović u nekoliko nastupa za Rijeku zorno demonstrirao o kakvom se potencijalu radi i da ima sve potrebno za velike stvari. To sada vide i slijepci.

Velimir Zajec VIDEO Velimir Zajec: "Jakirović je otimačina koja neće dobro završiti. Dinamo je mala anarhija" divider

Koliko je realno da Dinamo nakon Jakirovića preotme i Ivanovića do kraja ljetnog prijelaznog roka, teško je reći, no novac čini čuda, a ovih dana u Dinamovu blagajnu slili su se deseci milijuna eura i Modri s tim sredstvima na hrvatskom tržištu mogu napraviti dar-mar.

Godina 2003. bila je jako plodna. Te su godine rođeni i Luka Stojković i Lukas Kačavenda, a i Martin Baturina. Sva četvorica u istoj momčadi, zvuči bajkovito.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider