Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potvrda iz kluba

Službeno: Dinamo smijenio Antu Čačića, pročitajte priopćenje iz Maksimira

Dinamova uprava smijenila je Antu Čačića.

Ante Čačić (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

Hrvatski prvak Dinamo je objavio kako Ante Čačić više nije trener prve momčad. Modri su posljednjih nekoliko utakmica bili u velikoj krizi, a jutro poslije ispadanja u polufinalu Hrvatskog kupa i poraza od Šibenika (2:1) na Šubićevcu raskinut je ugovor s dojučerašnjim šefom.

Čačiću je presudila uprava, u sastavu predsjednik Mirko Barišić te Vlatka Peras, Dario Šimić, Darko Podnar i Danijel Tomačić, koja je odmah po završetku utakmice sjela na sastanak i odlučila zaključiti Čačićev mandat, vjerojatno posljednji na klupi hrvatskog prvaka.

Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti:

"GNK Dinamo donio je odluku o prekidu suradnje s gospodinom Antom Čačićem koji od danas više ne obnaša funkciju trenera prve momčadi Dinama kao ni funkciju sportskog direktora.

Ante Čačić preuzeo je klupu prve momčadi u travnju 2022. godine te je vodio Dinamo u ukupno 49 službenih i šest prijateljskih utakmica. Ulogu glavnoga stratega maksimirske momčadi imao je u četiri službena natjecanja: HNL-u, Kupu, Superkupu i Ligi prvaka. U tom je opusu s plavima upisao 30 pobjeda, 10 remija i devet poraza uz gol razliku 101:49. Posebno ističemo fantastične pobjede protiv Chelseaja u grupnoj fazi Lige prvaka i Bodø/Glimta u play-offu.

Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Čačiću na ostvarenim rezultatima te mu želimo sreću u budućnosti.

Klub će o daljnjim potezima pravodobno obavijestiti javnost."

Tko bi trebao naslijediti Antu Čačića?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider