Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Domaćini mogu žaliti

Dinamo s igračem manje iz penala zabio za pobjedu u Puli, Istri poništen pogodak u 94. minuti

Aktualni prvak je uoči europskog izazova imao prvenstvenu obvezu i umalo se poskliznuo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su na otvaranju prvenstva deklasirali Lokomotivu sa 6:0, nogometaši Dinama u drugom su kolu Prve HNL teškom mukom na gostovanju pobijedili Istru 1961 sa 1:0.

Pobjednika je odlučio pogodak kojeg je postigao Bruno Petković iz jedanaesterca u 86. minuti.

Modri su stigli do pobjede s igračem manje nakon što su od 57. minute igrali bez Lirima Kastratija koji je isključen zbog dva žuta kartona. Prvog je zaradio u 34. minuti zbog prekršaja nad Reganom.

Domaćin je bio posve ravnopravan suparnik hrvatskom prvaku, u pojedinim trenucima susreta i bolji, ali nije uspio realizirati svoje prilike i na kraju može žaliti što je ostao bez ičega u ovom dvoboju.

Najbliže golu Istra je bila u 41. minuti kada je Gedeon Guzina promašio dvije sjajne prilike. Prvo je s tri metra pogodio vratnicu, a nekoliko trenutaka kasnije je na Lončarov ubačaj pucao pored gola.

Utakmica je razriješena u 86. minuti kada je Rafa Paez sapleo Brunu Petkovića nakon jednog ubačaja s desne strane. Napadač Dinama sigurno je izveo najstrožu kaznu.

U posljednjim trenucima susreta Istra je izjednačila, ali je pogodak poništen zbog prekršaja nad Ademijem u skoku. Vrlo brzo nakon toga osječki sudac Dario Bel je odsvirao kraj...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider