Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Podcjenjivanje ili realnost?

Dinamo proglašen drugim najslabijim klubom Lige prvaka

Slabi nastupi u Ligi prvaka u kombinaciji s ljetnom rasprodajom pozicionirali su Dinamo na korak od dna ljestvice klubova koji će se boriti za naslov kontinentalnog prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liga prvaka je pred vratima i s nestrpljenjem se očekuje početak najelitnijeg klupskog natjecanja, a Hrvatska će drugu godinu zaredom imati predstavnika. Dinamo je izvukao tešku skupinu s Lyonom, Juventusom i Sevillom, ali hrvatski prvak se nada bodovima i pozitivnim rezultatima.

Uoči početka natjecanja, britanski Telegraph je po snazi rangirao sve klubove koji će sudjelovati u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Na toj listi 32 kluba Dinamo je zauzeo pretposljednje 31. mjesto.

Kao jedinu momčad slabiju od Dinamove vide onu varšavske Legije, kojoj je pripalo neslavno posljednje mjesto. Na 30. mjestu je Ludogorec, stari Dinamov poznanik iz europskih nastupa, s kojim je Dinamo igrao s promjenjivim uspjehom.

Bolje rangirani od Dinama su mnogi pripadnici europske „srednje klase“, s kojom se prvak Hrvatske često uspoređuje, poput Club Bruggea ili Kopenhagena. Dinamov prvi protivnik Lyon je pozicioniran na 19. mjestu, Sevilla je zauzela visoko 12. mjesto, favorit skupine Juventus četvrto, dok je najjačom momčadi proglašen Bayern.

Unatoč prošlosezonskoj pobjedi protiv Arsenala i boljem dojmu nego u ranijim nastupima, brojke i dalje sugeriraju da je Dinamo prilično uvjerljivo ispao iz natjecanja. Slabi nastupi u Ligi prvaka u kombinaciji s ljetnom rasprodajom pozicionirali su Dinamo na korak od dna ljestvice klubova koji će se boriti za naslov kontinentalnog prvaka.

Utjeha za Dinamo stiže od istog medija, koji je napravio i listu igrača koje se isplati gledati u grupnoj fazi Lige prvaka. Na njoj je mjesto dobio mladi veznjak Ante Ćorić. Britanci ga uspoređuju s Lukom Modrićem, a kao njegova najjača oružja vide dribling i sposobnost stvaranja šansi „iz ničega“. Napominju da je s 19 godina već ponajbolji igrač Dinama te da je odbio brojne ponude iz inozemstva kako bi se razvijao u Dinamu, koji je poznat po stvaranju ozbiljnih talenata.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX