Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stigao do zime

Dinamo predstavio Lukasa Kačavendu: ''Jedva čekam odjenuti sveti dres''

Lukas Kačavenda u Dinamu će biti najmanje do zime.

Lukas Kačavenda (Foto: gnkdinamo.hr)

U petak je Lokomotiva potvrdila kako je do zime posudila Dinamu Lukasa Kačavendu. Sjajan mladi nogometaš imao je u posljednje vrijeme problema s ozljedama, a karijeru mu je malo usporio lom noge.

No napokon je ostvario svoj san. Stigao je u Dinamo barem do siječnja, dokad službeno traje posudba s Kajzerice. O tome ostaje li ovisit će prvenstveno njegovo zdravstveno stanje.

''Jako sam sretan što je priča završila na ovakav način, što sam postao Dinamov igrač. Silno im je drago zbog toga, svi znaju koliko mi Dinamo znači i ovo je velika prilika za mene. Sretan sam i ponosan i jedva čekam odjenuti sveti dres na sebe'', rekao je mladi Zagrepčanin za službenu stranicu kluba.

Rođen je 2. ožujka 2003. u Zagrebu, prve je korake načinio u Kustošiji sa šest godina, a potom je, od svoje 12. do 14., bio i u Dinamovoj školi. U međuvremenu je prešao u Lokomotivu, gdje se izborio za mjesto u udarnom sastavu i prometnuo u jednog od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša.

Teška ozljeda usporila karijeru

Kačavenda je 2022. godine u izboru Hrvatskog nogometnog sindikata dobio nagradu za najboljeg mladog igrača u Prvoj HNL. No ubrzo potom, u srpnju iste godine, teško se ozlijedio na treningu na pripremama u Nizozemskoj.

Prilikom doskoka ozlijedio je križne ligamente koljena, što je jedna od najtežih sportskih ozljeda. Vratio se tek početkom veljače, nakon sedam mjeseci izbivanja.

Kačavenda igra na mjestu ofenzivnog veznog igrač ili krila, bilo desnog ili lijevog, krase ga brzina, sjajan i snažan udarac, silina i energija, a uza sve to je i tehnički profinjen igrač.

S mladom hrvatskom reprezentacijom sudjelovao je u ciklusu za Europsko prvenstvo 2023. godine i pritom su mu suigrači bila i petorica igrača koja ga sad čekaju i u Dinamu: Marko Bulat, Antonio Marin, Boško Šutalo, Mauro Perković i Luka Stojković, piše na Dinamovoj web-stranici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider