Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika imena

Dinamo se pojačava u neizvjesnoj borbi za titulu prvaka? Prate tri bivša igrača iz Rusije

Dinamo bi mogao dobiti veliko pojačanje u utrci za naslov prvaka Prve HNL.

Na početku svog trenerskog mandata na klupi Dinama, Željko Kopić nije mogao imati teži zadatak. Krajem prošle godine zahuktali Hajduk je stigao u Zagreb i odnio puni plijen.

Sada, tri mjeseca kasnije, čovjek koji je sjedio na klupi i jednih i drugih, traži pobjedu protiv Bijelih i bijeg na plus osam.

"Svaka utakmica nosi tri boda, svaka je bitna u svakoj moraš bit pravi. Prva HNL je zahtjevna, a svakako da i sam derbi da nosi svoje. U ovom trenutku imamo pet bodova prednosti a napravit ćemo sve da bodovna razlika bude još i veća", kazao je trener Dinama Željko Kopić.

Dinamo bez četvorice prvotimaca u Splitu?

Iako je danas dijelio autograme najmlađim navijačima, Ivanušeca vjerojatno neće biti u autobusu za Split. Kao ni Perića, Ademija i Theophila.

gol expired Kopić najavio derbi protiv Hajduka: "Na Poljudu se to dugo nije dogodilo. Imamo plan za Livaju" divider

"Zna se kakav je derbi, uvijek ulaziš maksimalno motiviran. Svi znamo što nam to znači, oni su jaki s dobrim igračima ali mi gledmo sebe. Imamo jako kvalitetne igrače i nadam se da ćemo pobijedit u subotu", rekao je Amer Gojak, nogometaš Dinama.

U zadnjih deset poljudskih derbija Dinamo je slavio u njih šest, uz tri remija i jednu pobjedu Hajduka, još tamo 2019. godine.

Kalinić: "Hajduk se neće predati"

Hajduk će, kaže njihov kapetan Lovre Kalinić, napraviti sve da dođe do tri boda koji se nameću kao imperativ za nastavak utrke za titulu.

"Hajduk je u drugačijem sastavu nego što je bio prije tri godine, imamo mi svoje adute. Dat ćemo sve od sebe da tri boda ostanu na Poljudu". 

Prvijenac Bočkaja u dresu Dinama

U tome će pomoći i pun Poljud. Stadion je rasprodan još prije dva dana.

"San svakog djeteta u Splitu je zaigrati za Hajduk, a tako je bilo i meni. Sad imam priliku braniti čast tog kluba i osvojiti trofej. Naravno, ustrajat ćemo u tome. Nećemo se predati, idemo do kraja", kazao je Kalinić.

Dinamo kontaktirao tri bivša igrača iz Rusije

U neizvjesnoj borbi za titulu našim klubovima dobro bi došlo i još koje pojačanje. Nova opcija su igrači iz ruske nogometne lige, a Kopića smo pitali razmišlja li se u klubu o bivšim igračima Dejanu Lovrenu, Tinu Jedvaju ili Nikoli Mori?

"U klubu smo razgovarali o tome, pratimo tržište. Ako bude procjena da trebamo i možemo odreagirati, odreagirat ćemo", odgovorio je Kopić pa ostao "zakopčan" na pitanje jesu li stupili u kontakt s nekim od trojice igrača.

"Ne bih to komentirao", kratko je kazao.

Iz Kopićevih riječi da se zaključiti da je kontakta s Dinamovim "Rusima" bilo. No, prije svega, fokus i jednih i drugih je na subotu i jedan od najvažnijih derbija u posljednjih desetak godina.

Tablica Prva HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider