Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Saznali protivnika u Kupu

Dinamo uvjerljivo slavio na zapadu Zagreba, Ponikve pružile dobar otpor

Zagrebački niželigaš ugostio je Dinamo u šesnaestini finala Kupa.

Ponikve - Dinamo (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Hrvatski nogometni prvak Dinamo plasirao se u osminu finala hrvatskog SuperSport kupa nakon što je na gostovanju porazio Ponikve, gradskog suparnika i člana četvrtog razreda hrvatskog nogometa sa 4-1.

Bio je to praznik nogometa u Stenjevcu, zagrebačkoj četvrti na zapadnom dijelu grada. Pred nama je najljepša i najlakša utakmica, što god dobro napravimo, bit će to veliki plus za nas, kazali su domaćini uoči susreta, svjesni kako je hrvatski prvak apsolutni favorit.

Ponikve i Dinamo su u ovoj fazi natjecanja igrali i prije devet godina, a "Modri" su jedva iščupali 2-1 pobjedu. Ovoga puta nije bilo nikakvog iznenađenja, premda je domaćin bio blizu vodstva u 19. minuti kada je Berić pucao sa 20 metara, a Zagorac sjajno obranio. I tri minuta kasnije prijetile su Ponikve, Đopar je pucao s ruba šesnaesterca, ali je Zagorac ponovo bio siguran.

Dinamo saznao protivnika u osmini finala

Dinamo je poveo u 38. minuti golom Sandra Kulenovića. Akciju je počeo Kaneko, Sučić je asistirao do Kulenovića koji je sa 10-ak metara pucao i pogodio. U 48. minuti Japanac Takuro Kaneko je svojim prvijencem u modrom dresu pogodio za 2-0, da bi Antonio Marin u 58. minuti povisio na 3-0.

Osimhen i suigrači iz Napolija VIDEO Situacija je ozbiljna: Ponižena zvijezda prvaka Italije odbila se rukovati sa suigračima divider

Utješni pogodak za domaćine u 66. minuti je glavom zabio je 17-godišnji Leon Jadek na ubačaj Mihaela Đopara iz slobodnog udarca. Točku na "i" postavio je Luka Vrbančić pogodivši svom bivšem klubu u 88. minuti za 4-1.

U osmini finala Dinamo će igrati protiv Oriolika koji je boljim izvođenjem jedanaesteraca svladao Jadran iz Poreča.

Prvoligaši uspješno odradili gostovanja

Gorica je na gostovanju pobijedila Zagorec iz Krapine sa 2-0 golovima Maria Matkovića (11) i Nikole Vujnovića (85).

Uspješna je bila i Lokomotiva koja je pogotkom Silvija Goričana u 54. minuti slavila kod Dugog Sela sa 1-0. Identičnim rezultatom Rudeš je pobijedio na gostovanju Croatiju Zmijavce sa 1-0, a gol odluke zabio je Tomislav Srbljinović u 78. minuti.

Vukovar 1991 je bio bolji od BSK Bijelog Brda sa 4-1. Za pobjednički sastav strijelci su bili Vanja Pelko (14), Franco Minguez Capitani (24), te Torles Knoll (70, 82), dok je za BSK pogodio Lazar Vujanić (73).

Marko Livaja Livaja je Dinamu "spakirao" sedam golova: Ubojitiji je bio na Maksimiru - što sprema za nedjelju? divider

Istra 1961 je u Unešiću porazila Zagoru sa 2-0, a strijelci su bili Sebastian Nebyla (45) i Mateo Lisica (73).

Jadran iz Ploča je sa 2-1 pobijedio Belišće. Za domaćine su zabili Goran Šujić (6) i Jozef Kuqi (14), a u sudačkoj nadoknadi drugog dijela smanjio je Bojan Gvozdenović.

Ranije su plasman u osminu finala izborili Hajduk, Rijeka, Slaven Belupo, Osijek, Varaždin i Cibalia.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider