Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svima je čudno

Zašto Dinamo skriva Čačića? Nisu ga službeno predstavili, predsjednik ne zna razlog

Ante Čačić se vratio na klupu Dinama, ali klub ga nije službeno predstavio pred novinarima.

A tek treći dan otkako je ponovno preuzeo Dinamo, konačno smo uspjeli čuti Antu Čačića. I to u izjavi koju je Dinamo poslao medijima.

Novi-stari trener Plavih nije imao predstavljanje, a nije se pojavio niti na današnjem druženju s navijačima u centru Zagreba, povodom 111. godišnjice maksimirskog kluba.

Barcelona, Tottenham, Osijek, Rijeka ili ako hoćete Šibenik, baš svugdje je predstavljanje novog trenera potpuno uobičajena stvar. Osim u Dinamu koji novog-starog trenera Antu Čačića naprosto nije službeno predstavio.

gol expired VIDEO Perišić asistirao Brozoviću za sjajan gol protiv Mourinha i Rome: Inter je prvi divider

Moram priznati to je ovako čudno novinarima, i navijačima, to su nam priznali. Vi ste kapetan, neuobičajena situacija, moram vas pitati?

"Pa šta da ja odgovorim na to? Nije pitanje za mene'', rekao je Ademi.

Ako je zabranio Dinamo, kakva se poruka šalje Anti Čačiću? Ako pak sam Čačić ne želi pričati, odlučan da govori na terenu odnosno klupi, kakva se poruka time šalje javnosti i navijačima?

U konačnici i samim igračima, koje je eto, moguće preuzeo trener koji ne želi ili ipak ne smije govoriti pred medijima, a trebao bi sačuvati prvo mjesto pred nikad jačim naletima dva goropadna konkurenta?

gol expired Opušteni i razigrani Riječani savladali Osijek te razveselili Dinamo i Hajduk divider

"Možda ovako jedna, jedna, neću reći propust, nedostatak, neću reći… Mislim, bilo bi bolje da, ali… Situacija je bila takva da smo to napravili, ne na brzinu, nego smo napravili, da se ne gubi vrijeme, a mislim što se tiče predstavljanja, nadam se da je on dosta poznat pa vjerujem a će biti vremena da taj nedostatak nadoknadimo'', rekao je Mirko Barišić, predsjednik Dinama.

A je li ta odluka bila klupska ili možda Ante Čačić nije želio pred novinare?

''Ni klupska, ni Ante Čačića, tako je ispalo…''

I tek treći dan od imenovanja, evo Čačićeve prve izjave kao trenera Dinama... Ali, izjave snimljene i poslane medijima od strane kluba:

"Evo imam privilegiju da s ovom ekipom sačuvam postojeću poziciju i da ostvarimo ono što je cilj ovog kluba, znači osvajanje prvenstva. Ispred nas je pet utakmica, imperativ je da u svakoj utakmici budemo što je moguće bodovno učinkovitiji'', kaže Čačić.

gol expired Opušteni i razigrani Riječani savladali Osijek te razveselili Dinamo i Hajduk divider

A Dinamovi igrači vjeruju kako će s Čačićem biti učinkovitiji i obraniti naslov. Otkrili su nam prve dojmove o njemu:

"Prvo što je rekao da Dinamo ne igra kako treba igrati i da to treba mijenjati. Mogu reći da je vrlo jednostavan lik i nadam se da će s tom svojom jednostavnošću podići ekipu'', govori Mišić.

"Tek smo dan-dva s novim trenerom, ali sigurno da se radi o velikom stručnjaku. Mislim da za čovjeka najbolje govori njegovo iskustvo i karijera velikih klubova i reprezentacija koje je vodio, tako da ja sam optimist i vjerujem da u zadnjih 5 utakmica ulazimo s novom energijom, malo više samopouzdanja, i nadam se da će to ispasti kako treba'', kaže Tolić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider