Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traje od 1998.

Salzburg je prilika za srušiti jednu od posljednjih Dinamovih neugodnih europskih tradicija koja je preostala

Posljednji put Dinamo je u gostujućoj utakmici Lige prvaka slavio u Amsterdamu 1998. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši RB Salzburga i Dinama u srijedu (18:45) odigrat će 3. kolo skupine E Lige prvaka. Mnogi smatraju suparnik po mjeri za srušiti jednu od posljednjih preostalih negativnih europskih tradicija, koju ova modra generacija o kojoj se priča kao o jednoj od najjačih u zadnje vrijeme, još nije srušila.

Dinamo je u crnoj seriji na gostovanjima u elitnom europskom klupskom natjecanju, naime bez pobjede je još od gostovanja protiv Ajaxa na Amsterdam Areni 1998. godine i loba Joispa Šimića za 1:0.

Ni Dinamovim golmanima nije lako na strani u Ligi prvaka, zadnji put kad je neki modri čuvar mreže primio manje od dva komada bilo je protiv Sturma godinu kasnije u porazu 0:1.

U ovom crnom razdoblju, naveo je profesor Tomislav Globan, najistaknutiji porazi na strani pripadaju najvećim imenima europskog nogometa, Real Madridu, PSG-u,, Bayernu, Ajaxu i Sevilli, koji su plave ispraćali s četiri ili više golova u mreži, ali riječ je o puno renomiranijim suparnicima od sutrašnjeg.

Dinamovci su na jedinom dosadašnjem gostovanju ove sezone u Ligi prvaka izgubili 1:3 od Milana, a drugu priliku za prekid niza utakmica bez poraza imaju protiv neugodnih Austrijanaca, koji još nijednom ove sezone nisu poraženi pred svojim navijačima. U jedinoj dosadašnjoj odigrali su 1:1 s Milanom u uvodnom kolu.

Hrvatski prvak će kod kuće vjerojatno biti blagi favorit, ali zbog svega gore navedenog jasno je kako će u srijedu ta uloga u blagoj mjeri biti na strani Salzburga, međutim Modri se zbog trenutačne forme i stanja u momčadi imaju pravo čemu nadati.

Tablica skupine E Lige prvaka:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider