Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bio je na posudbi, ali...

Kakva pogreška Dinama: Nisu računali na njega, a sad je nadomak transfera većeg od 30 milijuna eura

Brazilac koji je prije dvije godine igrao za Dinamo privukao je interes engleskih klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjeg dana za dovođenje igrača u zimskom prijelaznom roku 2018. godine u Dinamo je na posudbu iz Lillea stigao malo poznati Gabriel dos Santos Magalhaes ili skraćeno – Gabriel.

Stasiti ljevonogi brazilski stoper doveden je na posudbu u B-momčad zagrebačkog sastava koja se natjecala u Drugoj HNL.

Tog proljeća 2018. Gabriel je za B-momčad Modrih upisao 10 nastupa po 90 minuta, postigavši pritom i dva pogotka.

Samo jednom dobio šansu u turbulentnom proljeću 2018.

Često je bio na klupi prve momčadi, a samo je jednom dobio priliku i zaigrati - bilo je to 28. travnja u domaćem porazu Dinama od Rijeke u sklopu 32. kola.

Ako se sjećate, to proljeće obilježile su brojne turbulencije u Maksimirskoj 128. Na Dinamovoj klupi u nepuna četiri mjeseca izredala su se čak trojica trenera. Mario Cvitanović smijenjen je početkom ožujka, naslijedio ga je Nikola Jurčević, koji je potrajao točno dva mjeseca prije negoli je i on dobio otkaz, a trener Dinama postao Nenad Bjelica.

Pogrešna odluka o neotkupljivanju

Sve to vrijeme talentirani Brazilac čekao je neku ozbiljniju minutažu u kontinuitetu, ali ju nije dočekao, vrijeme je prošlo i on se po isteku posudbe vratio u Lille. Modri se nisu odlučili na otkup ugovora i, kako se ispostavilo, to je bila velika pogreška.

Gabriel je u drugom dijelu sezone 2018./2019. postao nezamjenjiv u prvoj momčadi Lillea i dao je svoj doprinos u osvajanju drugog mjesta u Ligue 1 i plasmanu u Ligu prvaka. Tamo gdje je stao u prošloj, nastavio je u ovoj sezoni. Već ima već 32 nastupa i neizostavan je u srcu obrane francuskog sastava.

Tržišna mu je vrijednost, prema Transfermarktu, narasla na 15 milijuna eura, a njegove igre nisu promaknule klubovima bogatijima od Lillea.

Everton, Arsenal i Leicester stoje u redu

Engleski mediji pišu kako je najveći interes za njegovo dovođenje pokazao Everton, odnosno njihov novi trener Carlo Ancelotti. Skauti kluba iz Liverpoola u nekoliko su navrata uživo gledali Gabriela i digli palac gore, a 22-godišnji stoper nalazi se na radaru i Arsenala i Leicestera.

Tijekom nedavnog gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji Gabriel je priznao da mu godi interes klubova iz Premierlige.

"Ne znam što će se događati u budućnosti, ali naravno da bih volio igrati u Premierligi."

Premda ga Transfermarkt procjenjuje na 15 milijuna eura, Englezi pišu da će Lille za Gabriela tražiti najmanje dvostruko veći iznos, čak i više od 30 milijuna eura. Za to imaju i dobar razlog jer Brazilac je nedavno potpisao novi ugovor koji traje do 30. lipnja 2023., pa Francuzi imaju komotnu situaciju da mogu licitirati jer ne postoji opasnost od isteka ugovora...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider