Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Mudar potez

Dinamo ne pobjeđuje, već melje svoje protivnike: Kockali su se i pogodili

Dinamo čeka Bodo/Glimt u strašnoj formi.

Vodeća momčad SuperSport HNL-a, zagrebački Dinamo do vrha je napunio mrežu svojih prošlogodišnjih rivala u borbi za naslov. Hajduk je primio četiri, a Osijek čak pet komada na Maksimiru, gdje su Modri četiri gola zabili i Ludogorecu.

''Trpaju, trpaju. Kada te krenu dominirati, onda imaju tendenciju natrpati protivnički kazneni prostor. U završnoj trećini su sa svim igračima. Ademi konstantno dolazi i priključuje se, a ostali vezni za njim. Bekovi su vrlo visoko. Pogotovo kad imaš Bočkaja na lijevoj strani, koji ima četiri asistencije. Daje puno upotrebljivih lopti'', rekao je Ivan Ljubić u podcastu Utakmicu po utakmicu.

Mateo Pukšar i Valentina Miletić nadovezali su se s dva zanimljiva statistička podatka.

''Dinamo je posljednji put više od tri gola glavom, tri ili više, zabio protiv Ferdinandovca u Kupu.''

''U šest zadnjih utakmica na Maksimiru 22 pogotka.''

Mudar potez Dinama

''Sad sigurno norveški mediji pišu 'strašni Dinamo'. Pet je novih igrača bilo u odnosu na Norvešku. Možemo povezati s pričom o Villarrealu. Moraš stvoriti ogromnu bazu da bi mogao funkcionirati na dva kolosijeka, europskom i domaćem'', rekao je Ljubić, koji je izdvojio:

''Jedna stvar bitna kod Dinama koja se sad pokazuje vrlo mudrom i psihološki važnom. U usporedbi s prošlom sezonom Dinamo ništa nije odgađao. Sada nisi ništa odgodio i sada kada tvoji rivali u borbi za vrh pogledaju ljestvicu, bez obzira što imaju utakmice manje, vide da si ti na 16, a da je Hajduk, recimo, na devet bodova. To je vrlo mudar potez bio, bilo je tu malo kocke, ali sad pada na plodno tlo.''

Taj isječak pogledajte na vrhu članka, a cijeli podcast Utakmicu po utakmicu u priloženom videu ispod teksta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider