Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čeka se reakcija dinama

Hoće li Mamić dočekati Mourinhov Tottenham na klupi Dinama? Zakon o sportu je jasan

Zoran Mamić morat će uskoro odstupiti s klupe Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zoran Mamić dobio je pravomoćnu presudu - Dinamov trener morat će odraditi zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine i osam mjeseci, odlučio je Vrhovni sud. Mamić je jedan od četiri osuđena za izvlačenje 80 milijuna kuna iz Dinama.

Pravne probleme na stranu, Mamiću se mora priznati da je ove sezone odradio dobar trenerski posao. S Dinamom je stigao sve do osmine finala Europske lige i okršaja s Tottenhamom. U prvoj utakmici bilo je 2:0 za Spurse, a uzvrat je u četvrtak u Zagrebu.

No, postavlja se pitanje: što će sada biti s Mamićevom trenerskom karijerom? Zakon o sportu je tu jasan - Dinamo će morati potražiti novog trenera, a Mamiću mora uručiti otkaz u roku od osam dana.

gol expired Stigla pravomoćna presuda: Zdravku Mamiću potvrđena kazna zatvora! Zoranu malo smanjena divider

"Osoba pravomoćno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od najmanje šest mjeseci za neko od kaznenih djela počinjenog s namjerom, a nije primijenjena uvjetna osuda, ne može sudjelovati u sportskim natjecanjima, organizirati ili voditi sportska natjecanja, obavljati stručne poslove u sportu, sudjelovati u radu skupštine ili tijela upravljanja sportske udruge ili trgovačkog društva, niti može biti ovlaštena za zastupanje te pravne osobe", stoji u Zakonu.

"Pravna osoba dužna je raskinuti ugovor o radu ili drugi ugovor na temelju kojeg se osoba iz stavka 1. ovoga članka obavlja poslove ili sportsku djelatnost, odnosno razriješiti je dužnosti i funkcija u roku od osam dana od saznanja za pravomoćnu presudu i o tome obavijestiti registarsko tijelo", piše u Zakonu o sportu.

Podsjetimo, Mamićev dolazak na Dinamovu klupu obilježio je i veliki prosvjed Bad Blue Boysa. Najžešće navijače Dinama revoltirao je dolazak na klupu trenera s nepravomoćnom presudom za oštećenje upravo kluba koji je preuzeo.

Vidjet ćemo što će poduzeti Dinamo, još uvijek nema reakcija iz Maksimirske 128.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider