Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fortuna pomazila Modre

Vanzemaljci imaju manje šanse, ali… Dinamo mora proći u Europsku ligu - s Mamićem i bez njega na klupi

Dinamo će u play-offu za Europsku ligu biti veliki favorit…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski klubovi saznali su suparnike u kvalifikacijama za Europsku ligu. Daleko najbolje je prošao Dinamo, koji je bio nositelj i u play-offu čeka boljeg iz dvoboja malteške Floriane i estonske Flore iz Tallinna. 

Da su mogli birati, Modri ne bi bolje izabrali. Floriana je izgubila u 1. pretkolu Lige prvaka na domaćem terenu od Cluja, a Dinamo je Rumunje izbacio u 2. pretkolu. Flora je u 1. pretkolu Lige prvaka ispala od litavske Suduve nakon izvođenja jedanaesteraca.

gol expired Ždrijeb play-offa Europske lige: Dinamo imao jako puno sreće, Hajduku pakleno težak put do skupina! divider

U 2. pretkolu Europske lige Floriana je pobijedila u gostima sjevernoirski Linfield s 1:0, a Flora kod kuće islandski KR s 2:1.

Dinamo i Flora sastali su se u kvalifikacijama za Kup UEFA-e u sezoni 2001./2002. Modri su slavili u obje utakmice s 1:0. U Zagrebu je bio strijelac Gondžić, a u Tallinnu Pilipović. Trener je bio Ilija Lončarević.

Estonci u sastavu nemaju nijednog stranca, dok su Maltežani prepuni inozemaca. U rosteru ih imaju čak 11, od toga četvoricu Brazilaca i dva Argentinca.

gol expired Katastrofa od igre HNL klubova u Europi: Čeka li Hrvatsku sudbina srpskog nogometa? divider

Jasno da se radi o igračima niže klase. Branič Enzo Ruiz svojevremeno je igrao u Boca Juniorsu, a napadač Thiago Adana u Atletico Paranaensu. To su dvije najveće zvijezde. Maltežanima je trener Talijan Vincenzo Potenza, a Estoncima domaći stručnjak Jürgen Henn.

Momčad Flore na Transfermarktu vrijedi 4,2 milijuna eura, a Floriane 3,4 milijuna. Nema smisla ulaziti u neku dublju analizu jer se radi o ispodprosječnim klubovima. Dinamo će biti veliki favorit tko god prošao od ova dva poluamaterska kluba sličnih imena.

Fortuna se nasmiješila Modrima u ključnom trenutku. Nakon kiksa u kvalifikacijama za Ligu prvaka Dinamo nasušno treba plasman u Europsku ligu.

Tko je kriv za ispadanje Dinama?

Ukupno glasova:

Nećemo reći da je veća šansa da uskoro slete vanzemaljci u centar Zagreba nego da Dinamo ispadne od Flore ili Floriane, treba imati na pameti da se igra jedna utakmica, no to bi doista bilo pravo sportsko čudo.

Modri to jednostavno moraju proći, ma u kakvoj da su formi, i s trenerom i bez trenera na klupi, s Mamićem i bez njega.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider