Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvjerili se sami

Dinamo je na tom stadionu upisao najteži poraz u novijoj povijesti, a sada je ondje UEFA zabranila odigravanje utakmice

UEFA je zabranila odigravanje utakmice na stadionu na kojemu je Dinamo teško stradao.

Sandro Kulenović (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Nacionalni stadion u Prištini, odnosno njegov teren, u toliko je lošem stanju da je UEFA odlučila suspendirati utakmicu između Ballkanija i Viktorije Plzen te su domaćini primorani tražiti novi stadion na kojemu će se odigrati utakmice četvrtog kola Konferencijske lige, izvijestio je nogometni savez Kosova.

Upravo na tom stadionu Dinamo je upisao jedan od najbolnijih poraza ikada. Ondje su domaćini slavili 2:0, a niti tada 5. listopada teren na stadionu u Prištini nije bio u najboljem stanju.

Pep Guardiola Guardiola o 115 optužnica Engleskog nogometnog saveza protiv Manchester Cityja: “Ne osjećamo se krivima“ divider

“Ovo nije nivo Dinama i ja se ispričavam cijeloj hrvatskoj javnosti. Ovo mi je najteži poraz u karijeri. Bruka, to treba priznati“, rekao je tada Sergej Jakirović.

Utakmica Ballkanija i Viktorije Plzen mora se održati u zadanom terminu, a alternativa za stadion koji će ugostiti tu utakmicu je nekoliko.

Kao favorite za održavanje utakmice iz Kosovskog nogometnog saveza istaknuli su dva stadiona u Albaniji, stadion Kukës i Air Albanija stadion.

Sergej Jakirović Jakirović: "Petković? Moramo obaviti još jedan razgovor. Tražimo pojačanja, ali..." divider

Kukës je nešto skromnijih kapaciteta, ali zadovoljava UEFA-ine standarde te prima 5 tisuća i 200 gledatelja, dok je Air Albanija stadion, još poznat pod nazivom Arena Kombëtare, velebno zdanje u Tirani u čiju izradu je uloženo 85 milijuna eura. Arena Kombëtare izgrađena je 2019. godine te prima nešto više od 22 tisuće gledatelja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider