Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
cifre od kojih boli glava

Dinamo u jednoj noći ostao bez osam milijuna eura, a možda čak i nevjerojatnih 30!

Dinamo je samo u srijedu u Mađarskoj ostao bez osam milijuna eura, a možda i čak 30.

Groupama Arena u Budimpešti sinoć nije bila mjesta sreće za Dinamo. Zoran Mamić i njegov Dinamo doživjeli su neuspjeh u lovu na novu Ligu prvaka.

A to znači da Maksimir ostaje bez UEFA-inih milijuna. Samo 5 milijuna eura Modri bi zaradili ulaskom u playoff Lige prvaka, čime bi osigurali plasman u Europsku ligu vrijedan 2,9 milijuna, što znači da je, samo na prvu, Dinamo sinoć ostao bez 7,9 milijuna eura.

Kada ubrojimo eventualni ulazak u Ligu prvaka i dodatni bonus na račun koeficijanta, dolazimo do svote od potencijalnih 30 milijuna eura od kojih se Dinamo sinoć oprostio.

Modrima sada ostaje borba za Europsku ligu u kojoj plešu neke ipak mnogo tanje brojke.

gol expired Hajduk saznao protivnika u trećem pretkolu Europske lige divider

Dinamo će za ulazak u playoff Europske lige zaraditi 480 tisuća eura, a u slučaju ispadanja, čeka ih još dodatnih 300 tisuća, što je zajamčenih 780 tisuća eura. Ostvare li plasman u neku od skupina, UEFA će u Maksimir proslijediti 2,9 milijuna eura.

No, osim tog važnog financijskog aspekta, Dinamovce posebno može boljeti poraz od momčadi koja ih nije nadigrala, već naplatila Dinamove nesmotrenosti obrani poput Oršićevog "spavanja" kod prvog pogotka, te greške Gvardiola i Leovca kod drugog, pobjedničkog gola Ferenvcaroša koji je postigao bivši Lokomotivin igrač Myrto Uzuni.

gol expired Osijek se prekasno probudio: Basel fenomenalnom igrom u prvih 45 minuta izbacio Bjeličinu momčad divider

Uz to je Dinamo promašio nekoliko velikih prigoda poput Ademijeve u 9. minuti ili Kastratijeve u 10. minuti drugog poluvremena.

Dinamu je još u prvom poluvremenu poništen pogodak zbog zaleđa Gojaka, za koje se ni u ponovljenoj snimci ne može potvrditi ispravnost sudačke procjene.

No, ništa od navedenog ne može amnestirati Dinamo od potpunog neuspjeha jer sinoć je bilo previše nelogičnih odluka, poput Mamićeve odluke da u 60. minuti iz igre izvadi Lovru Majera, uz kapetana Ademija, jednog od rijetkih Dinamovaca koji su u ovom neuspjehu mogli zaraditi prolaznu ocjenu. Uključujući naravno i trenera na klupi.

gol expired Bivši prvak Gloryja pretukao osobu koja se zadovoljavala dildom u njegovoj dvorani divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider