Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ulaganje u budućnost

Dinamo doveo dvojicu Koreanaca: Kim Hyun Wooa i Kim Gyu Hyeonga

U zagrebački Dinamo stigla su dva inozemna pojačanja, korejski dvojac Kim i Kim.

Kim Hyunwoo

U Dinamo su stigla zanimljiva pojačanja - dvojac iz Južne Koreje. Radi se o 18-godišnjacima koji su pojačali juniorsku momčad, no njihove ambicije mnogo su veće.

Kim i Kim prije dva dana Ulsan su zamijenili Zagrebom. Kim Hyun Woo i Kim Gyu Hyeong novi su članovi, a s Maksimirom su se upoznali još prošlog ljeta, kad su sa svojim matičnim klubom osvojili Ramljakov memorijal.

"Prošle sezone sam igrao u Koreji, a za Dinamo sam znao da je dobar klub. Kada su mi pristupili, nisam mnogo razmišljao, nego sam odlučio doći ovdje", rekao je prvi od dvojice Kimova, Hyun Woo.

"Malo sam razočaran jer prošlog ljeta zbog ozljede nisam igrao na Ramljakovu memorijalu. Ali kad sam bio mlađi, igrao sam protiv Dinama na Premier Cupu u Londonu. Tako da sam imao dobru sliku o Dinamu i kad je došla ponuda, brzo sam odlučio", kazao je drugi Kim, Gyu Hyeong.

Kim Hyun Wooa Dinamovi juniori odlično su zapamtili s Ramljakova memorijala. Nakon što su Modri u polufinalu pobijedili madridski Real, Ulsan ih je u finalu svladao s čak 4:0, a novopečeni Dinamovac zabio je sjajan gol s centra.

"Inače ne pucam iz tih situacija, ali trener me je pritiskao 'pucaj, pucaj, pucaj'. Jednostavno sam opalio i posrećilo mi se", rekao je Kim.

A, hoće li sreća biti njihov pratitelj i u Dinamovu dresu? Visokih ambicija ni jednom Kimu ne manjka.

"Želim što je prije moguće ući u prvu momčad. A nakon toga, bude li moguće, otići u neki veliki europski klub poput Manchester Cityja. To je zasad samo san, ali to je moj cilj", rekao je Kim Gyu Hyeong.

"Kad sam bio mlađi, maštao sam o tome da zaigram za Manchester United. To je bio jedan san, a drugi je zaigrati za reprezentaciju Južne Koreje. To mi je glavni cilj", Kim Hyun Woo.

O onima koji su igrali za Dinamo i ostvarili velike snove dobro su upoznati.

"Modrić(i), Mandžukić(i)."

Stoperu Hyun Woou uzor je Sergio Ramos, a veznjaku Gyu Hyeongu Kevin De Bruyne.

Osim igrača, Koreanci znaju i pokoju riječ hrvatskog.

"Dobar dan. Hvala."

Za početak, nije loše...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider