Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavni agent pomogao

Gol.hr saznaje: Dinamo dovodi novo pojačanje, evo kako su Olmo i Zajec nadjačali saudijske milijune

Jan Oliveras, lijevi bek Rome, danas bi trebao proći liječnički pregled u Zagrebu i postati novi igrač Dinama…

Dinamo Zagreb (Foto: GOL.hr)

Dvadesetogodišnji Španjolac Jan Oliveras danas bi trebao proći liječnički pregled i postati Dinamovo pojačanje. Ako sve bude u redu, prijeći će iz Rome u redove hrvatskog prvaka na jednogodišnju posudbu s mogućnošću otkupa.

Damir Mišković Pozadina šokantnog poteza: Zašto je Mišković eksplodirao i je li to znak puno većih promjena? divider

Maksimirski izvori otkrivaju mi da se otkupna klauzula kreće oko 1,3 milijuna eura i da će Oliveras imati godišnju plaću oko 150 tisuća eura, uz mogući progresivni rast ako ispuni očekivanja Dinamove struke.

Jan Oliveras stiže u Dinamo

Već smo najavili mogući dolazak Romina lijevog beka u Maksimir, tako da to nije iznenađenje, no zanimljivo je kako je nekadašnji polaznik Barcelonine La Masije došao na korak do prijelaza u Dinamo.

Dani Olmo, Marko Marić i Velimir Zajec Dani Olmo, Marko Marić i Velimir Zajec (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Ključnu ulogu odigrali su sportski direktor Dinama Marko Marić i posebice predsjednik Velimir Zajec, a puno je pomogao i Dani Olmo, nova zvijezda Barcelone i bivši Dinamov dragulj, koji je izbrušen u najfiniji dijamant upravo u Maksimiru.

Marić je proljetos u najvećoj tajnosti otputovao u Rim i stupio u vezu s mladim Španjolcem, koji je tada izrazio želju da napusti Romu i prijeđe u Dinamo.

Dani Olmo puno pomogao, Oliveras oduševljen 

U "obrađivanju" mladog Španjolca pomogao je i Dani Olmo, koji ga je spremno nazvao i detaljno mu objasnio što ga očekuje u Zagrebu te što dobiva dolaskom u Dinamo. Čujemo da je Oliveras bio oduševljen kada mu se Olmo javio i predstavio mu situaciju. Obojica su izdanak La Masije, a Olmo je u međuvremenu postao svjetska zvijezda i uzor mnogim mladim Španjolcima.

Izgledalo je da će se Roma i Dinamo lako dogovoriti te da će se posao brzo zaključiti, no rimskoj Vučici iznenada se povećao apetit i situacija se počela komplicirati. U jednom trenutku čak se činilo da od posla neće biti ništa jer su Rimljani drastično podigli zahtjeve, no tada se u priču umiješao predsjednik Modrih.

Zajec spasio stvar preko slavnog agenta Pinija Zahavija

Kako saznajem, Zajec se na utakmici s PAOK-om u Solunu slučajno susreo sa slavnim izraelskim agentom Pinijem Zahavijem. Dugo se poznaju, no nisu se vidjeli neko vrijeme, pa su evocirali uspomene i obnovili prijateljske veze. Zašto je to bitno za ovu priču?

Pa, u jednom je trenutku otkriveno da je mladi Španjolac pod okriljem agencije na koju Zahavi ima jak utjecaj, ako ne i presudan. Zajec je nazvao Zahavija i zamolio ga da pomogne riješiti slučaj.

Saudijci ponudili milijune, Oliveras izabrao Dinamo  

Nije bilo lako jer je u međuvremenu Roma dobila ponudu za Oliverasa iz Saudijske Arabije. Saudijci su Rimljanima ponudili tri milijuna eura odštete plus ostvarive bonuse, a Oliverasu plaću od milijun eura godišnje.

Oliveras je to odbio i ostao pri odluci da ode na posudbu u Dinamo. Da je vrlo karakteran mladić, pokazuje i to da nije iskoristio ponudu Saudijaca da poveća osobna potraživanja. Novac mu očito ne igra presudnu ulogu. U Dinamo dolazi razvijati karijeru po uzora na Olma. 

U Romu je došao sa 16 godina iz Barcelonine La Masije. Opisivalo ga se kao velikog talenta, no u seniorskoj momčadi Rome još uvijek nije debitirao, igrao je samo u Primaveri i nekoliko je puta sjedio na klupi seniora, pa je odlučio potražiti klub u kojem će dobiti priliku.

Nova Dinamova zlatna koka

Dinamo mu očito izgleda kao idealan klub za streloviti uspon. Olmov poučak ubire plodove i hrvatski prvak postaje sve zanimljiviji mladim inozemnim talentima.

Modri ne mogu puno izgubiti, a mogu jako puno dobiti. Ako se Oliveras iskaže i pokaže kao vrijedan potencijal, Dinamo će bez problema otkupiti njegov ugovor od Rome. Ako pak Modri ne budu zadovoljni, nakon isteka posudbe će se prijateljski rastati jer nemaju obvezu kupnje.

Kakav je Oliveras igrač, to ćemo tek vidjeti, ali izvori tvrde da se radi o vrlo zanimljivom potencijalu koji bi mogao biti nova Dinamova zlatna koka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook
Teška večer za Modre na Allianz Areni. ⚽🔵

📸: Ronald Gorsic/CROPIX