Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za vlast

Dinamo dan nakon Skupštine: Je li Mamić zauvijek izbačen iz Maksimira? Evo što je poručio iz Međugorja

Iako mnogi - pa i Bad Blue Boysi - jučerašnji rasplet vide kao pobjedu struje Mirka Barišića, borba za prevlast u Maksimiru teško da je završila.

Što čeka Dinamo u idućim mjesecima i je li se klub zauvijek riješio Zdravka Mamića? Iako mnogi - pa i Bad Blue Boysi - jučerašnji rasplet vide kao pobjedu struje Mirka Barišića, borba za prevlast u Maksimiru teško da je završila. Klub bi ipak trebao ući u mirnije razdoblje, no vrlo brzo navijači će od Barišića očekivati konkretne poteze. Zdravko Mamić se pak o sinoćnjoj skupštini ne oglašava.

Četiristotinjak Bad Blue Boysa pad kvoruma, do kojeg je došlo nakon što su mamićevci napustili sinoćnju Skupštinu Dinama, doživjelo je kao svoju pobjedu.

No Mirko Barišić, koji ostaje u sedlu kao predsjednik Kluba, nije govorio o pobjedi. Štoviše:

Dario Šimić, član uprave Dinama VIDEO Šimić o velikom problemu Dinamove škole, Bobanu u klubu i susretu s igračima divider

"Razočaran sam što smo mi takvo društvo da se moralo dogoditi, ali odgovara li mi, slušajte, ne bih rekao. To nije bilo u nikakvim našim predviđanjima, ali klub neće stati, klub ide dalje."

Jasno da ovakav rasplet ipak više odgovara barišićevcima. Uostalom, kod suprotnih redova primjetno je bilo više gorčine.

"Žalosno je, ovo je žalosno, ovo je poraz Dinama, ovo je poraz Dinama", ponavljao je Damir Zorić, kojeg se smatra predvodnikom Mamićeve struje u Zagrebu.

Dinama, koji je odavno i važno političko pitanje - baš ulazak Mladena Vedriša u vodstvo kluba navodno zagovara državni vrh.

"Ovo je 'the second best', ovo je drugo najbolje rješenje da klub ipak funkcionira. Jer ovo posljednje razdoblje sve je teže bilo funkcionirati. Kad kažem da je to najbolje rješenje, mislim da se u kratkom vremenu moraju dokumenti prilagoditi stvarnosti, potrebama kluba."

Bad Blue Boysi prate Skupštinu Dinama Prljava tuča u balkanskoj krčmi, prevaranti nadigrali prevarante: Tko su novi ljudi koji će voditi Dinamo do slobodnih izbora? divider

Inače, Zorić i društvo Skupštinu su napustili zbog novih povjerenika. Od njih osam sedmorica su iz navijačkih krugova i, jasno, protiv Zdravka Mamića.

"I njih Skupština treba verificirati, a ispalo je sada da su oni sami sebe verificirali. I što ćemo mi tu, mi tu nismo potrebni? Ako oni mogu sami sebe izabrati, ako oni sami sebe mogu verificirati, mi tu nećemo sudjelovati", poručuje Zorić.

Mamićevci u idućem razdoblju ni na koji način neće sudjelovati ni u radu Kluba.

Dinamo, naime, nastavljaju voditi Mirko Barišić kao predsjednik Kluba te Vlatka Peras kao predsjednica Uprave, uz Darija Šimića - želju navijača - kao novog člana Uprave. Najkasnije do sutra Dinamo će u Upravu imenovati još jednog ili dva člana.

Jer sutra istječe mandat Izvršnom odboru, koji je dosad imao 13 članova, te Nadzornom odboru, koji je imao tri člana.

Maksimirski klub funkcionirat će odsad bez tih dvaju klupskih tijela. Sve do iduće Skupštine, koja će sigurno biti u prosincu, a moguće i prije - ako dođe do Izvanredne skupštine, koju određuje predsjednik Barišić. Djeluje da on nema potrebe za žurbom, ali konkretne stvari očekuju navijači, najprije po pitanju Statuta kluba i slobodnim izborima.

Boysi ispred Sheratona Mamić je poražen, ali borba nije gotova: Barišić mora izreći to što Boysi tako žarko žele divider

Konačno je Mirko Barišić sinoć konkretno progovorio o tome:

"Da ljudi, prijatelji Dinama, koji vole Dinamo, dođu u priliku da se mogu kandidirati, da mogu biti birani u upravljačka tijela, a da toj novi Statut stvori jednu platformu, da se Dinamo može modernizirati, da ne robuje i da on mora biti, da je to jedna Udruga, nego da bude jedan moderni klub, demokratski, gdje će se dobiti titulara… Zašto ne bi bio klub svojih navijača, prijatelja, to se da financijski omogući?" kazao je Barišić.

Hoće li Dinamo doista konačno postati ono što za vrijeme simbioze Barišić - Mamić nije bio? I je li Zdravko Mamić doista doživio konačan pad? Iz Hercegovine ni glasa, na naš upit za gostovanje u Dnevniku Mamić je kratko odgovorio:

"Hvala, nisam zainteresiran. Lp."

U ovoj borbi kao predstavnik Mamićeve struje označen je Damir Zorić, koji je ovako odgovorio na pitanje što će dalje:

"Ne znam što ću napraviti. Ne zarađujem svoj kruh u Dinamu. Ja samo sebi tu tovarim probleme. Ja od Dinama nemam ni lipe. Nisam ja vezan profesionalno za Dinamo, da bih ja uništavao svoje zdravlje. Ja volim Dinamo, ja želim da je dobar, ja želim da je prvi, ali ovako, bojim se…"

Eventualnim gubitkom svojeg najodanijeg, a neki će reći i najsposobnijeg suradnika, Mamić bi doživio novi težak udarac. Ali borba za Dinamo svejedno je daleko od gotove.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider