Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije loša utjeha

Dinamo financijski sjajno iskoristio Ligu prvaka: Zaradio cifru koju mnogi mogu samo sanjati

Nogometaši Dinama će kad podvuku crtu na ovu sezonu Lige prvaka biti bogatiji za više od 25 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski prvak Dinamo izgubio je od Chelsea 1:2 u 6. kolu Lige prvaka i nije uspio izboriti europsko proljeće, ali zato će mu biti znatno lakše kad pogleda na svoj bankovni račun jer je ove sezone od nagradnog fonda ovog natjecanja zaradio ogroman novac.

Bad Blue Boysi VIDEO Engleski navijači i novinari divili se BBB-ima: "Uništeni smo, to je naša sramota" divider

Za plasman u skupine Lige prvaka zaradio je 15,64 milijuna eura, a dobio je još 2,8 milijuna za pobjedu protiv Chelseaja te još 930 tisuća eura za zagrebački remi sa Salzburgom.

To je samo lova od osnovnog nagradnog fonda, još će kapnuti i od iznosa koji će svi sudionici Lige prvaka podijeliti na temelju klupskog koeficijenta u zadnjem desetljeću. Ukupan fond iznos 600,6 milijuna eura, a jedan udio je oko 1,137 milijuna eura.

Ukupno više od 25 milijuna eura

Najbolje rangirani klub dobit će 32 udjela, a najslabije rangirani samo jedan. Po tom ključu Modri će uprihoditi još 6,28 milijuna eura.

gol expired Dinamo propustio šansu, a za Čačića dolaze opasni dani: Da je trener bio hrabriji, možda se moglo više divider

Za kraj u UEFA-in novčani paket upada i novac iz marketinškog poola, koji je UEFA osigurala za sve sudionike i iznosi 300,3 milijuna eura, a razdijelit će se u skladu s proporcionalnom vrijednošću tržišta zemlje iz koje klub dolazi.

Kad se podvuče crta, Dinamo će od ove sezone Lige prvaka zaraditi više od 25 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider