Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teški trenuci mladog asa

Što se događa s najboljim mladim igračem Europe? ''Treba nam način življenja nogometa kakav smo imali''

Joao Felix i dalje se bori za svoje mjesto pod suncem u Atletico Madridu, ali Diego Simeone stao je u njegovu obranu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Joao Felix stigao je Atletico Madrid za 126 milijuna eura iz Benfice u srpnju te je proglašen najboljim mladim nogometašem za 2019. godinu (Golden Boy). Prvi dobitnik te nagrade bio je Rafael van der Vaart 2003. s Ajaxom. Međutim, Felix trenutačno ne pruža partije sukladno svom talentu.

Mladi Portugalac dosad je postigao samo dva gola u 15 nastupa u La Ligi te dodao tek jednu asistenciju. Učinak kakvim sigurno ne može biti zadovoljan Diego Simeone, ali kaže kako svakom igraču treba vrijeme da se prilagodi u novom klubu.

No po svemu sudeći, Felixu će trebati još vremena da ispuni svoj potencijal. U posljednjih 659 minuta za Atletico nije upisao pogodak ili asistenciju.

''Svaki igrač ima različitu osobnost. Svaki igrač treba različito vrijeme. Nastojimo uspjeti u tome da svaki od novih igrača doživi Atletico s entuzijazmom i osjećajem, jer osim talenta potrebna im je i predanost'', izjavio je Simeone.

''Kad se pojavi osjećaj igranja za Atletico, stvari dolaze same od sebe, kao što je bilo kad su stigli Savić i Koke. Ne govorim o imenima, nego o načinu življenja nogometa kakav smo dugo imali u Atleticu'', dodao je argentinski stručnjak.

gol expired Španjolska se klanja velikom Modriću: Napravio nešto što nije u prethodnih sedam sezona u Realu divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider