Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navijači slave

Euforija u Madridu: Nastavlja se veliki projekt započet prije šest godina!

Real Madrid i Barcelona i dalje neće moći mirno spavati, jer se potpisom Diega Simeonea na novi ugovor ponovno budi snaga u zvijeri zvanoj Atletico!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači Atletico Madrida otvorili su šampanjac! Diego Simeone prisegnuo je na dodatne dvije godine vjernosti, što ga za klub s Vicente Calderona veže do ljeta 2020. godine. Imao je Cholo ugovor do 2020. godine još prošlog ljeta, ali ga je skratio zbog sumnje u klupske ambicije i zbog činjenice da ga je tražio milanski Inter, klub u kojem je proveo dvije sezone kao igrač te klub za koji je emotivno vezan.

Simeone je krenuo u svoju sedmu sezonu na klupi Rojiblancosa, čime je drugi najdugovječniji trener u Europi, odmah nakon neuništivnog Arsene Wengera na klupi Arsenala. Naravno, govorimo o aktualnim trenerima.

Argentinski stručnjak sjeo je na klupu Atletica još u prosincu 2011. godine i otada je madridski klub osvojio pet trofeja. Trijumfirao je u Europa ligi 2012. godine te potom i u UEFA-inom Superkupu nekoliko mjeseci kasnije. Atletico je 2013. godine osvojio Kup kralja, a godinu dana kasnije i naslov prvaka Španjolske. Nekoliko mjeseci nakon toga osvojio je i španjolski Superkup.

Spomenimo da je Atletico pod Simeoneom igrao i dva finala Lige prvaka – 2014. i 2016. godine. Oba je puta izgubio od gradskog rivala Reala, 2014. 4:1 nakon produžetka, a 2016. 5:3 nakon izvođenja 11-eraca.

Diego Simeone je već godinama jedan od najtraženijih trenera na tržištu. Argentinski strateg je uspio u onome što je djelovalo nemoguće – razbio je dominaciju Real Madrida i Barcelone u prventsvu. S obzirom na novo produljenje ugovora do 2020. godine, vjeruje se da ga je klupska uprava uvjerila da će nastaviti ulagati u momčad kako bi ponovno prekinuo dominaciju velikog dvojca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider