Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dani su mu odbrojani

Konačna potvrda: Diego Simeone napušta Atletico Madrid!

Diego Simeone je skratio ugovor za dvije godine, čime je potvrđeno da svoj mandat u Atletico Madridu neće odraditi do kraja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Diego Simeone je već godinama jedan od najtraženijih trenera na tržištu. Argentinski strateg je uspio u onome što je djelovalo nemoguće – razbio je dominaciju Real Madrida i Barcelone u prventsvu, a Atletico Madrid je uveo u dva finala Lige Prvaka.

Početkom sezone su već pokrenute glasine o njegovom napuštanju Atletica, iako ima ugovor do 2020. godine. Španjolski mediji koji su lansirali priču su kao godinu odlaska naveli 2018., a najnovije informacije pokazuju da su bili u pravu.

El Cholo je službeno potvrdio da je skratio ugovor s madridskim klubom za dvije godine, što znači da on ističe 2018. godine. Navijači Atletica tako mogu biti mirni ovu i sljedeću sezonu, nakon čega ih čeka neizvjesna budućnost.

Mnogi su igrači, uključujući najveću zvijezdu Griezmanna, vezani uz trenera i najavili su odlazak ako Simeone napusti klub. Atletico bi se tako mogao vratiti u sjenu Barcelone i gradskog rivala Reala, a u La Ligi bi ponovno mogao zavladati duopol koji je Simeone uspio razbiti.

Gdje će Simeone nastaviti karijeru?

Špekulacije o njegovom sljedećem poslu već su počele. Inter je bio prvi klub koji se spominjao kao nova Simeoneova destinacija. Za milanski klub je Simeone emotivno vezan jer je kao igrač branio njegove boje dvije godine.

Jak argument mogao bi biti njegov dobar prijatelj i klupska legenda Javier Zanetti, koji je dopredsjednik Nerazzurra. U ovome trenutku oni su najizgledniji kandidati, a Zanetti je već izjavio da će se "Inter i Simeone ponovno sresti."

Drugi potencijalni kandidat je Arsenal, jedini engleski velikan koji nije doveo jako trenersko ime u zadnjih nekoliko sezona. Arsene Wenger je trenutno najdugovječniji trener u Premierligi, ali francuski stručnjak ne uspijeva ponoviti rezultate s početka mandata i glasine o njegovom odlasku su sve jače.

Paris Saint-Germain se također dovodi u vezu sa Simeoneom. Iako su ove sezone doveli trenersku senzaciju Unaija Emeryja, čini se da se on (barem zasad) nije najbolje snašao u novom klubu. Zaredao je s nekoliko loših rezultata zbog čega se momčad koja je kvalitetom daleko iznad konkurencije nalazi na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice.

Naravno, upitno je kako bi Simeoneov koncept ratničkog nogometa prošao u glamuroznim sredinama poput PSG-a. Zbog toga se spominje i mogućnost da Simeone odabere momčad koja je najviše po njegovom ukusu, primjerice Bayer Leverkusen.

Mnoge su paralele između Bayera i Atletica. S njima bi Simeone dobio dežurnu treću momčad prvenstva koja ne uspijeva razbiti dominaciju Bayerna i Borussije Dortmund, a već je pokazao koliko je dobar u razbijanju duopola i koliko voli izazov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider