Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ukrao sam pred 80 tisuća ljudi"

Maradona se još jednom prisjetio "Božje ruke": "Danas bi me za to poslali u zatvor"

Diego Maradona još se jednom prisjetio pogotka koji je zabio tzv. "Božjom rukom".

Diego Maradona 1986. godine (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ususret Svjetskom prvenstvu u Rusiji koje započinje za 13 dana, svjedoci smo raznih intervjua u kojima gostuju apsolutne legende svjetskih smotri. Jedna od njih je i Diego Maradona, Argentinac poznat po pogotku Engleskoj u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Meksiku, koji je postigao rukom. Nakon toga je Argentina otišla do kraja i osvojila naslov prvaka.

Maradonu je intervjuirao još jedan legendarni francuski nogometaš Robert Pires, koji se naravno osvrnuo na 1986. godinu i utakmicu protiv Engleske.

* Tog je dana sudac Ali Bin Nassar previdio pogodak, no što bi se dogodilo da je u tom susretu postojala videotehnologija (VAR)?

"Mislim da bi me uhitili. Uhitili bi me jer je kazneno djelo ukrasti pred 80 tisuća ljudi", rekao je uz osmijeh Maradona.

* S kojom si rukom zabio?

"S ovom", rekao je Maradona i podigao lijevu ruku u zrak.

"Podigao sam ruku odmah iznad glave. Terry Fenwick je stajao iza mene i povikao "ruka, ruka". Odgovorio sam mu: Kakva ruka?!? GOOOOOL!", prepričao je Maradona pogodak tzv. "Božjom rukom".

Za razlike od '86. i svih dosadašnjih svjetskih smotri, u Rusiji ćemo prvi put svjedočiti upotrebi videotehnologije, koja ti trebala spriječiti repove nakon susreta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider