Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
heroj frankfurta

Novi Kovačev podvig: Preokret i drama za četvrtfinale!

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač nastavio je sa serijom dobrih rezultata u Njemačkoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četiri preostale utakmice osmine finala njemačkog DFB Pokala najveće iznenađenje priredio je trećeligaš Sportfreunte Lotte pobijedivši pred svojim navijačima sa 2:0 drugoligaša 1860 München. No rezultat koji je nama daleko zanimljiviji je prolazak Kovačevog Eintrachta, koji je kao gost izbacio ponajboljeg drugoligaša Hannover.

Među osam najboljih momčadi njemačkog kupa Eintracht se uspješno probio preokretom 2:1. Domaćin je poveo preko Harnika u 57. minuti, a onda je momčad Nike Kovača okrenula rezultat golovima Izraelca Tawatha u 62. minuti i Švicarca Harisa Šeferovića u 66.

Duboko u sudačoj nadoknadi, točnije u šestoj minuti, Hannover je dobio jedanaesterac, ali je vratar Eintrachta Hradecky obranio prilično loš udarac Sanea.

Po završetku posljednje utakmice Kupa odmah je napravljen ždrijeb za iduću fazu i u njemu je frankfurtska momčad imala veliku sreću. Eintracht u četvrtfinalu igra protiv davljenika iz Bundeslige II, Bielefelda, koji trenutno drži tek 16. poziciju na prvenstvenoj ljestvici. Utakmica je na rasporedu 28. ovog mjeseca i igra se u Frankfurtu.

Kovač i dalje proživljava nevjerojatnu sezonu u frankfurtskoj momčadi koju je prošle sezone spasio od ispadanja. Podsjetimo, trenutno je treći u Bundesligi, a sada ima i veliku priliku izboriti polufinale njemačkog Kupa.

Ivica Olić nije ulazio u igru kod momčadi Münchena 1860, a pogotke za domaću momčad postigli su Lindner (28) i Freiberger (58). Igračima Münchena sudac Dingebert podijelio je osam žutih kartona i jedan crveni.

Sedma momčad treće lige ovom je pobjedom i plasmanom u četvrtfinale Kupa zaradila klubu ukupnu premiju od 2.360.000 eura, dok je sama pobjeda nad 1860 Münchenom donijela 1.265.000 eura.

Prošlogodišnji finalist, Borussia Dortmund, prolaz u četvrtfinale protiv berlinske Herthe osigurala je tek boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je rezultat u 90 minuta i produžetka bio 1-1. Gosti iz Berlina poveli su u 27. minuti pogotkom Kaloua, a izjednačio je Marco Reus u 48. minuti. No, Herthini su igrači promašili čak dva jedanaesterca, a jednog je obranio Borussijin vratar Burki pa je momčad iz Dortmunda izborila mjesto u četvrtfinalu.

Njemački kup - osmina finala:
Sportfreunde Lotte - 1860 München 2-0
Sandhausen - Schalke 1-4
Borussia D. - Hertha 3-2 (1-1) - jedanaesterci
Hannover - Eintrach 1-2

Odigrano u utorak:
HSV - Köln 2-0
Walldorf - Arminia 4-5 (1-1) - jedanaesterci
Bayern - Wolfsburg 1-0
Furth - Borussia M. 0-2

PAROVI ČETVRTFINALA:

Eintracht F. - Arminia (2)
Sportfreunde Lotte (3) - Borussia D.
Bayern - Schalke 04
Hamburger SV - Borussia M.

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider