Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
promjene

Veliki remont u Real Madridu: Devet igrača zauvijek odlazi, jedan vrijedi čak 40 milijuna eura

Florentino Perez se odlučio za promjene u momčadi prije priprema za novu sezonu.

Asensio, Modrić i Benzema (Foto: Afp)

Čelnici Real Madrida se pripremaju za novu sezonu. Nakon što je klub osvojio naslov prvaka Španjolske i Europe slijedi sezona za nove trofeje.

Od Real Madrida se uvijek očekuje berba trofeja, a to želi i Florentino Perez, koji je navodno pripremio veliki remont u klubu.

Prema pisanju španjolskih medija, najprije Marce, Perez je poručio devetorici igrača da se mogu oprostiti od Madrida.

Još od ranije se zna da zauvijek odlaze Marcelo, Bale i Isco, a vrlo vjerojatno će otići još šestorica.

Rezervni golman Lunin želi braniti, ali to je nemoguće pored sjajnog Courtoisa, koji brani u čudesnoj formi. Lunin će jedini na posudbu, a novi klub mogu pronaći Jović, Diaz, Vallejo, Ceballos i Asensio.

FOTO Neuobičajen potez Francuza u Splitu: Mbappe uhvaćen na betonu, tipkao na mobitel i gledao suigrače Mbappe u Splitu Mbappe u Splitu Mbappe u Splitu +5 Mbappe u Splitu

Marco Asensio je i najskuplji igrač s popisa za remont. Sjajni Španjolac vrijedi 40 milijuna eura prema Transfermarktu, nogometaš je dokazane kvalitete, ali jednostavno ga Real Madrid više ne vidi u svojim planovima, a ni forma mu nije jača strana.

Asensio je u Realu upisao 235 utakmica, zabio je 49 golova i dodao 24 asistencije. Bio je sudionik velikih pobjeda i osvajanja brojnih trofeja, no s 26 godina je spreman za pronalazak drugog kluba, a opcija mu sigurno neće nedostajati.

Srbin posebno razočarao

Na izlaznim vratima je Luka Jović. Napadač reprezentacije Srbije stigao je u Real iz Eintrachta za 60 milijuna eura. Španjolci su bili uvjereni da će nastaviti zabijati kao u Bundesligi, no nije se privikao u Madridu i za njega je vrijeme u Realu završeno. Danas vrijedi tek 16 milijuna eura.

Jović je za Real upisao 51 nastup, zabio tek tri gola i dodao pet asistencija. No, tek su mu 24 godine i još stigne oživjeti karijeru.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider