Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko će slaviti?

Derbi istine na Poljudu: Goropadni Hajduk uz pomoć Torcide želi srušiti Bjeličin Osijek

Hajduk dočekuje Osijek u derbiju 2. kola Prve HNL…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sutra na Poljud stiže doprvak Osijek! Derbi se igra usred europskih kvalifikacija za oba kluba. 

Već godinama splitski Bili nisu izgledali ovako ozbiljno, kao na otvaranju europske sezone protiv Tobola. Teško da je Jens Gustaffson mogao poželjeti bolju uvertiru u prvi HNL derbi ove sezone, jer sutra na Poljud stiže Osijek.

"Očekujem tešku utakmicu, očekujem fizički zahtjevnu utakmicu, očekujem momčad koja je prošle sezone imala snažan karakter. Kao ekipa rade jako žestoko na terenu, tako da u ovom slučaju moramo ih navući na naš stil igre. Želimo igrati našu igru, s našim stilom", ističe švedski stručnjak.

gol expired Tin Srbić: "Ove kvalifikacije bile su jedno od najtežih natjecanja u karijeri" divider

Taj novi stil na pogon trojca Krovinović, Livaja, Sahiti pratio je i Nenad Bjelica, koji u Split dolazi po puni plijen.

"Doveli su jako puno značajnih igrača, u ovoj europskoj utakmici su pokazali visoku kvalitetu, sigurno uz pomoć svojih navijača koji će im bit vjetar u leđa će pokušat sve da nas pobjede. Mi imamo isti cilj, vratit se u Osijek sa 3 boda, iako znamo da će to bit teško, ali vjerujemo u sebe, vjerujemo da imamo dovoljno kvalitete i energije da pobijedimo", kaže Bjelica

Da ne bi nepotrebno trošili energiju, Osječani su u Split stigli izravno iz Poljske, gdje su u četvrtak imali svoju ovosezonsku europsku premijeru. S remijem 0:0 protiv Pogona, ali i posebno s prikazanom igrom, Bjelica nije bio zadovoljan.

"Svjesni smo svi da to što smo odigrali u Poljskoj nije nivo na kojem mi normalno igramo i ono što mi možemo pružit na terenu i siguran sam da ćemo protiv Hajduka u nedjelju već pokazat i bolju igru i bolji rezultat."

gol expired Velika pobjeda: Hrvatska boksačica proglašena senzacijom prvog dana olimpijskog turnira divider

Njegov švedski kolega s druge strane, siguran je da će kao i u četvrtak Hajduk imati veliku podršku s tribina. S obzirom na atmosferu u Splitu, i unatoč COVID mjerama na snazi, peteroznamenkasti broj gledatelja teško će doći u pitanje.

"Borit ćemo se za njihova srca svaku utakmicu. To mi radimo, borimo se da bi dobili njihovu podršku i nakon što završi utakmica, da vide da dajemo sve od sebe kako bi Hajduk pobijedio."

No ako tko zna kako protiv Hajduka, onda je to Nenad Bjelica. Otkako je sjeo na klupu Osijeka, Bijele je dvaput dobivao i s njima jednom remizirao. Sutra ga čeka najteži zadatak do sada, želi li nastaviti niz.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider