Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva drama

Dembele spasio Barcu velikog kiksa u 90. minuti, samo su bod do prvog Atletica

Nogometaši Barcelone ostvarili su važnu pobjedu u borbi za naslov prvaka nakon što su golom Ousmanea Dembelea u sudačkoj nadoknadi slomili Real Valladolid sa 1-0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barca je dugo lomila Valladolid i tek je u posljednjim trenucima susreta stigla do pobjede kojom se približila vodećem Atletico Madridu na svega bod zaostatka.

Katalonci su imali 68 posto posjeda lopte, uputili su čak 25 udaraca prema suparničkim vratima pri čemu je deset udaraca išlo u okvir gola. Na koncu je presudio pogodak Dembelea u 90. minuti.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 9. minuti, no Kenad Kodro je pogodio prečku. Uzvratio je Lionel Messi sjajnom prilikom u 41. minuti, no njegov udarac je blokirao obrambeni igrač. Tri minute kasnije Pedri je odlično pucao, no gostujući vratar Jordi Masip je skrenuo loptu u stativu.

U 59. i 60. minuti lijepe prilike za Barcu imali su Ousmane Dembele i Antoine Griezmann, ali nije bilo promjene rezultata. U 63. minuti gosti su tražili kazneni udarac, činilo se kako je Jordi Alba igrao rukom u kaznenom prostoru, no sudac je nakon provjere sporne situacije pokazao kako nema kaznenog udarca.

Deset minuta prije kraja dogodio se možda i ključni trenutak, Valladolid je ostao s igračem manje, nakon što je Oscar Plano "pocrvenio" zbog svog starta. Barca je u nastavku jurnula po pobjedu i uspjela je zabiti u posljednjim trenucima.

Atletico Madrid i dalje vodi na ljestvici sa 66 bodova, no Barca sada ima bod manje. Real Madrid je treći sa 63 boda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider