Hrvatski reprezentativac i branič Liverpool Dejan Lovren navodno je dogovorio osobne uvjete s Romom uoči mogućeg transfera, prenosi Sky Sport Italia.

Prema Talijanima, Roma je postigla dogovor s Lovrenovim predstavnicima, a Liverpool je sklon prihvaćanju njihove ponude. Talijanski klub predlaže posudbu na godinu dana s opcijom kupnje za 25 milijuna eura koja postaje obavezna ako Lovren odradi određen broj utakmica.

Roma pod hitno treba braniča nakon što je prodala Kostasa Manolasa Ancelottijevom Napoliju, a nije uspjela doći do Tobyja Alderweirelda i Danielea Ruganija.

S druge strane, Lovren je u nezahvalnoj poziciji na Anfieldu. Joe Gomez je prvi partner Virgilu van Dijku na stoperskoj poziciji, a kad dođe do rotacije, Gomez onda zna preseliti na desnog beka, dok umjesto njega uskače Joel Matip.

Ispočetka se vjerovalo da Liverpool zahtijeva samo 20 milijuna eura, ali Roma je spremna platiti veću naknadu kako bi pobijedila konkurenciju iz Milana. A Talijani imaju vremena do 23. kolovoza, kada se zatvara prijelazni rok u Serie A.