Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odlučuje jedan čovjek

Sklopljen veliki anti-Juve pakt u Italiji: Što su smislili najveći konkurenti

Roma, Napoli i Inter dogovorili su veliku razmjenu, ali ona ovisi o jednom čovjeku.

Milik, Icardi i Džeko (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Za razliku od ostalih najjačih nogometnih prvenstava, Talijani kreću tek za desetak dana. Nakon osam uzastopnih naslova prvaka Juventusa, frustracija konkurencije dosegla je povijesni vrhunac. U vrućem Napulju vrije. Upravo su oni već godinama korak iza Juventusa, ali nikako da ga skinu s trona.

Dolazak Maurizija Sarrija u Torino, rođenog Napolitanca koji je donedavno s navijačima dijelio mržnju prema crno-bijeloj kombinaciji dresova, samo je dodatno rasplamsao vatru. Može li baš ovo biti sezona kada će Napoli srušiti Juve i to baš kad ga vodi ''jedan od njih''?

Carlo Ancelotti misli da može, a za to mu treba (nakon dolaska Manolasa u obranu) možda još samo jedan, ali itekako vrijedan kotačić. On se zove Mauro Icardi. On drži ključ velikih promjena u Serie A, svi čekaju što će odlučiti mušičavi Argentinac te njegova supruga i agentica, fatalna Wanda Nara.

gol expired Očajnički potez Uniteda: Preplaćena zvijezda im uzima bogatstvo pa su spremni na (gotovo) sve divider

Talijanski mediji pišu kako su Inter, Roma i Napoli već sklopili anti-Juve pakt. A on kaže da će, ukoliko Icardi odabere odlazak u Napoli, Roma dobiti utješnu nagradu, Arkadiusza Milika, dok će iz Rima pustiti Edina Džeku u Inter.

I Roma želi Icardija, ali je spremna na kompromis. Čak je u varijanti da Icardi odabere Rimljane Inter stavio klauzulu da ne može otići u Juventus nakon godine dana. Džeko je pak dogovorio već osobne uvjete s Interom, Conte ga jako želi, ali Roma čeka rasplet svega ovoga. Ključ, ponavljamo, drži Icardi. Sve ovisi samo o njemu jer je u međuvremenu Milik da zeleno svjetlo za odlazak u Romu.

Ali u talijanskom nogometu, naročito u posljednje vrijeme, postoji svi ostali i – Juventus. U samoj završnici prijelaznog roka, koji traje do 2. rujna, Icardi može otići i u Staru damu koja će opet napadati Ligu prvaka. Anti-Juve pakt je na stolu, ali jedan poziv iz Torina može promijeniti sve…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider