Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velika ispovijest

De Bruyne otkrio kako ga je Mourinho potjerao iz Chelseaja: "Drugi prijelomni trenutak u životu"

Kevin De Bruyne progovorio je u velikoj ispovijesti o Mourinhu, Guardioli, problemima iz djetinjstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kevin De Bruyne igrač je Manchester Cityja i ponajbolji veznjak svijeta, ali put do takvog statusa nije bio lagan za dečka iz belgijskog gradića Drongena.

U vrlo zanimljivoj ispovijesti za Players Tribune, De Bruyne je otkrio nepoznate detalje svog nogometnog puta, uključujući i odlazak iz Chelseaja 2014. dok je trener bio Jose Mourinho. Danas se taj potez londonskog kluba smatra njihovom ponajvećom pogreškom uz puštanje Mohameda Salaha.

''Mourinho me pozvao u ured, bio je to drugi prijelomni trenutak mog života. Imao je neke papire na stolu i rekao je: 'Jedna asistencija, nula golova, 10 osvojenih lopti.''', prisjeća se De Bruyne.

''Onda je počeo čitati statistike ostalih ofenzivnih veznjaka. Čekao je da nešto kažem, napokon sam rekao: 'Ali neki od njih su igrali 15-20 utakmica, a ja samo tri. Nije li takva razlika očekivana?' I Mata je tada bio u nemilosti, pa je Jose rekao: 'Ode li Mata, bit ćeš peti izbor umjesto šestog.' Potpuno iskreno sam rekao da me radije prodaju jer želim igrati nogomet'', kaže De Bruyne.

Udomitelji ga izbacili iz kuće i - napravili mu uslugu

De Bruyne je iz Chelseaja otišao u Wolfsburg, pa je stigao u Manchester City. Odlazak iz Chelseaja bio je, kao što je rekao, drugi prijelomni trenutak njegove karijere, a vrlo je zanimljiv i prvi.

De Bruyne je otkrio da je kao dječak bio vrlo sramežljiv i povučen te da je imao malo prijatelja, a najbolje se izražavao kroz nogomet – na terenu bi svi njegovi problemi nestali. Posebno je usamljen bio kada je kao 14-godišnjak otišao na drugi kraj Belgije u Genkovu akademiju, gdje je bio ''novi dječak sa smiješnim dijalektom.''

Klub mu je pronašao udomiteljsku obitelj kod koje je stanovao, ali po povratku kući na ljetne praznike dočekao ga je šok – majka mu je u suzama priopćila da ga udomitelji više ne žele u svom domu.

''Ne žele te zbog onog što jesi, jer si pretih i ne mogu komunicirati s tobom. Rekli su da si težak'', prisjeća se De Bruyne riječi koje su mu, po vlastitom priznanju, promijenile život.

Takav razvoj događaja poslužio mu je kao motivacija; počeo je ''luđački'' trenirati, a u jednoj je utakmici po povratku u Genk zabio pet golova u poluvremenu. Uskoro je počeo njegov uspon do prve momčadi, a onda se pojavila obitelj koja ga je prethodno izbacila. Rekli su mu da žele da se vrati kod njih iz internata koji je, po De Bruyneovim riječima, više ličio na popravni dom.

U Pepu pronašao srodnu dušu

"Ne. Bacili ste me u smeće, a sad kad mi je krenulo, želite da se vratim?", rekao im je.

De Bruyne je na kraju dogurao do Cityja, gdje je pronašao ''srodnu dušu'' u Pepu Guardioli. Pep je također na glasu kao poprilično introvertiran tip koji se najbolje izražava kroz nogomet.

''Dijelimo sličan mentalitet, ali njemu nogomet znači još više nego meni. On je konstantno pod ogromnim stresom, vjerojatno dvostruko većem nego igrači, jer njega ne zanimaju samo pobjede. On želi savršenstvo.''

''Na kraju, Cityjev projekt je više od pobjeda. Radi se o posebnom načinu i filozofiji igre. Zbog toga se dižemo svako jutro, zbog toga smo toliko opsesivni oko najmanjih detalja u igri, pokušavamo pomicati vlastite granice'', smatra De Bruyne, koji je zaključio ispovijest usporedivši igranje za City sa stanjem nirvane.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider