Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
City će mu postaviti spomenik

David Silva odbio Lazio i potpisao za španjolskog prvoligaša

Silva je zadnjih deset godina proveo u Cityju za koji je upisao 436 utakmica i postao legenda engleskog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski nogometni reprezentativac David Silva potpisao je dvogodišnji ugovor s Real Sociedadom, objavio je u ponedjeljak španjolski prvoligaš.

Ovaj 34-godišnji veznjak u Real Sociedad došao je iz Manchester Cityja gdje je igrao od 2010. Njegov zadnji nastup za City je bio poraz u četvrtfinalu Lige prvaka od Lyona. Španjolac je odbio ponudu Lazija i odlučio se za Sociedad gdje bi mogao završiti karijeru

Silva je za City odigrao 436 utakmice, osvojio je s njim četiri naslova engleskog prvaka, dva FA Kupa te pet Liga kupova.

gol expired Amerikanci kupili slavni talijanski klub: Vlasnik je težak četiri milijarde dolara divider

Bio je jedan od prvih igrača koji su stigli u klub nakon što ga je kupila grupacija iz Abu Dhabija te ga velikim ulaganjima pretvorila u jednu od najjačih momčadi na svijetu.

"David je igrač koji transformira momčad, tihi vođa koji je ostavio svoj pečat na momčadi, klubu, pa i čitavoj Premier ligi. On je bio u začetku prekrasne nogometne filozofije koju vidite danas", rekao je predsjednik Manchester Cityja Khaldoon Al Mubarak.

Kip za legendu kluba

Manchester City je jučer objavio da će Silvi zahvaliti kipom kojeg će postaviti ispred stadiona Etihad.

Osim Silvi, Manchester City je objavio kako će podignuti i kip Vincentu Kompanyju, koji je igrao za klub od 2008. do 2019. godine. Očekuje se kako će oba kipa biti otkrivena tijekom sljedeće godine.

Real Sociedad, njegov novi klub iz San Sebastiana, prošlu je sezonu završio na šestom mjestu i plasirao se u Europsku ligu.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider