Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Apel organizatorima

Legenda se nakon šokantnih scena prisjetila trenutka kad mu je život visio o koncu: "Bio sam mrtav 12 minuta"

Bilo je to paničnih nekoliko minuta sve dok gostujući nogometaši nisu shvatili što se zapravo dogodilo i rekli klupskim liječnicima da pripreme defibrilator.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nedjeljna utakmica Newcastle – Tottenham prekinuta je u prvom poluvremenu na pola sata nakon što je jednom gledatelju pozlilo na tribinama.

Bilo je to paničnih nekoliko minuta sve dok gostujući nogometaši nisu shvatili što se zapravo dogodilo i rekli klupskim liječnicima da pripreme defibrilator.

U konačni je navijač spašen i to je najvažnije u cijeloj ovoj priči, on se nalazi u bolnici i stanje mu je stabilno.

No, činjenica da je toliko dugo trebalo dok se pronađe defibrilator potaknula je raspravu u Engleskoj, kako na društvenim mrežama, tako i u emisiji Sky Sportsa, gdje se legendarni David Ginola prisjetio kako je on u sličnoj situaciji prije pet godina uspio preživjeti.

Bivši francuski reprezentativac i nekadašnji igrač Newcastlea prije pet godina doživio je zastoj tijekom jedne humanitarne utakmice, a njegov kolega Frederic Mendy mu je prisebnom reakcijom spasio život. Ginola je prepričao kako mu je također pomogao defibrilator prije negoli je završio na operaciji i stanje mu se stabiliziralo.

"Bio sam mrtav 12 minuta", naglasio je Ginola.

Danas, s odmakom od pet godina, uputio je apel, odnosno snažnu poruku svim organizatorima nogometnih utakmica.

"Ne možete organizirati utakmice bez posjedovanja defibrilatora. Posjedovanje takve opreme je nešto što bi trebalo biti minimum", poručio je Francuz.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider