Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna reakcija

Drama na St James Parku: Prekid utakmice u Newcastleu, igrači trčali po liječnike i defibrilator

Tottenham je pobijedio Newcastle 3:2 u 8. kolu Premierlige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Tottenham Hotspura u susretu su 8. kola engleskog prvenstva kao gosti svladali Newcastle United sa 3-2 (3-1), a susret je obiilježio polusatni prekid u prvom poluvremenu zbog pomoći koja se ukazivala jednom od gledatelja kojemu je pozlilo na tribinama.

Igrači Tottenhama shvatili su da navijaču nije dobro i upozorili su liječnilke da pripreme defibrilator. Reakcija je bila brza i učinkovita, nesretnom navijaču stanje je stabilizirano i oporavlja se u bolnici.   

Newcastle je odlično počeo i poveo golom Wilsona u 2. minuti, no Ndombele u 18. i Kane u 22. su vrlo brzo osigurali preokret. Uslijedio je dugotrajni prekid nakon kojega je Son u četvrtoj minuti nadoknade prvog dijela golom za 3-1 okrunio odličnu kombinaciju Lucasa Moure i Kanea. U nastavku je Tottenham mirno držao utakmicu pod kontrolom usprkos velikoj pogrešci Diera koji je postigao autogol u 89. minuti za konačnih 3-2.

Tottenham je sada peti sa 15 bodova, koliko ima i četvrti Brighton and Hove Albion, dok je Newcastle ostao pretposljednji, 19. s tri boda koliko ima i 18. Burnley, dok posljednji Norwich City ima samo bod manje.

Suparnik zagrebačkog Dinama u skupini H Europske lige West Ham United u susretu je 8. kola engleskog prvenstva kao gost svladao Everton sa 1-0 (0-0). Jedini gol na utakmici postigao je Ogbonna udarcem glavom u 74. minuti nakon ubačaja Bowena. Hrvatski reprezentativni veznjak Nikola Vlašić ostao je svih 90 minuta na klupi West Hama koji je ovom pobjedom stigao Everton na ljestvici, oba sastava sada imaju po 14 bodova, kao i Manchester United te se nalaze na pozicijama od šest do osam.

Na vrhu je Chelsea sa 19 bodova, drugi Liverpool ima 18, a treći Manchester City 17. West Ham je vodeći u skupini H nakon dva kola s maksimalnih šest bodova, slijede Dinamo i Genk sa po tri, dok je na dnu bečki Rapid bez bodova.

REZULTATI 8. KOLA:

Subota:
Watford - Liverpool 0-5 (Mane 9, Firmino 37, 52, 90+1, Salah 54)
Aston Villa - Wolverhampton Wanderers 2-3 (Ings 48, McGinn 69 / Saiss 81, Coady 86, Neves 90+5)
Leicester City - Manchester United 4-2 (Tielemans 31, Soyuncu 78, Vardy 83, Daka 90+1 / Greenwood 19, Rashford 82)
Manchester City - Burnley 2-0 (Silva 12, De Bruyne 70)
Norwich City - Brighton and Hove Albion 0-0
Southampton - Leeds United 1-0 (Broja 53)
Brentford - Chelsea 0-1 (Chilwell 45)

Nedjelja:
Everton - West Ham United 0-1 (Ogbonna 74)
Newcastle United - Tottenham Hotspur 2-3 (C. Wilson 2, Dier 89-ag / Ndombele 18, Kane 22, Son 45+4)
Ponedjeljak:
Arsenal - Crystal Palace

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider